El Bosc de la Pabordia comença curs sense llum ni lavabos i en plenes obres

L'escola s'ha ampliat amb els antics barracons del Pericot, que aquest any estrena edifici nou

A les 9 del matí ha sonat la sirena que indicava que s'obrien les portes i que les classes al Bosc de la Pabordia començaven puntuals. Una riuada d'uns 400 alumnes carregats amb motxilles noves i amb ganes de saludar els amics del col·legi han entrat al pati per organitzar-se en fileres i accedir a les aules. Es podria dir que el curs ha començat amb normalitat, però ha estat a punt de no fer-ho. "Vèiem que anàvem molt justos de temps i crèiem que no podríem començar", ha explicat la directora del centre, Anna Nadal.

El Bosc de la Pabordia està en barracons i aquest any s'ha ampliat amb tres mòduls prefabricats més, procedents de l'escola Pericot que enguany ha estrenat edifici nou. El problema ha estat que els nous barracons no van estar instal·lats fins a finals d'agost i els operaris van entrar a l'escola el dia 27. "Ja va començar tard i això ha estat una cadena", ha explicat la directora que detalla que quan van veure que no arribarien a temps per obrir el 12 de setembre van fer una crida als pares per demanar-los que ajudessin.

"Van venir des de les 9 del matí fins a quarts de 8 del vespres durant tres dies, més de vint pares amb escales, trepants i carretons per clavar pissarres, posar lleixes, rètols, de tot", ha explicat Anna Nadal. La col·laboració dels pares ha permès que els alumnes puguin començar el dia que toca però igualment ho fan amb part de la feina a mitges. Per exemple, el barracó de 5è i 6è no té lavabo, l'aula de professors no té llum, l'aula d'informàtica no té ordinadors, el menjador fa pudor a pintura i a bona part de les classes hi ha caixes.


Trasllat maratonià

"Hem fet un trasllat maratonià", ha afirmat la directora que demana al Departament d'Ensenyament que bolqui esforços en l'escola per aconseguir que el trasllat estigui completat tan aviat com sigui possible. "És cert que havíem pactat un trasllat progressiu, però tot és una cadena i no volem arrossegar coses durant tres mesos", ha detallat la directora que vol agrair l'esforç de pares, Ajuntament de Girona i Departament d'Ensenyament per intentar que tot estigués a punt a temps.

"Estem en condicions perquè les aules estan a punt, però hi ha moltes mancances" ha exposat Nadal que espera que totes les obres pendents estiguin enllestides en uns quinze dies. Aquest dijous, els alumnes han començat les classes convivint amb operaris que anaven amunt i avall acabant d'enllestir feina pendent.

El dubte fins a últim moment de saber si podrien començar les classes o no tampoc ha agradat gens als pares. El secretari de l'Ampa, Dani Chicano, ha lamentat que ni ajuntament ni departament fessin cas a les advertències dels pares. "Ja veníem avisant però ens hem trobat amb que no han complert els compromisos", ha afirmat Chicano que creu que el curs podrà començar "gràcies a l'esforç de pares i mares que ens hem dedicat a cobrir les mancances de l'administració".

"Aquesta no és una situació idònia, els metres enlloc de programar les classes, s'han dedicat a traslladar coses amunt i avall", ha lamentat Chicano que insta al departament i a l'ajuntament a tenir una "reacció ràpida" i que posin a treballar operaris perquè "encara queden coses per fer".