Estelades i samarretes grogues dibuixen el traçat de la Via Catalana

El traçat de la Via Catalana ja s'ha començat a omplir una hora i quart abans que les campanes de la Seu Vella donin el tret de sortida simbòlic a la cadena humana a les 17.14. Milers de persones ja ocupen el seu lloc en els 722 trams que configuren la Via des del Pertús fins a Alcanar.

El groc de la samarreta dissenyada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), organitzadora de l'acte, és el color predominant, sumat a les estelades i senyeres. Seguint les instruccions de l'ANC, molts participants a la cadena han arribat amb molt temps d'antelació al punt on tenen previst unir-se a aquesta iniciativa, que vol marcar una nova Diada històrica un any després de la multitudinària manifestació de Barcelona.

Centenars d'autocars han sortit de diversos punts de Catalunya al llarg del matí per desplaçar participants a la Via Catalana a diferents punts del territori. De fet, els desplaçaments ja sigui en vehicle privat o en autocar ha provocat que al llarg del matí hi hagi hagut circulació intensa i algunes retencions, concentrades sobretot a l'AP-7 en direcció sud.


En els últims dies, l'ANC ha fet una crida per completar els trams de les Terres de l'Ebre, on encara hi havia zones que no estaven plenes dies abans de la Diada.