El Barça obre les portes del Camp Nou a l'ANC

L'Espanyol no assistirà a la cadena humana tot i que membres del club hi seran a títol individual

"El Barça sempre té les portes obertes als barcelonistes i als catalans que es vulguin expressar". Aquesta és la declaració d'intencions que ha fet el vicepresident institucional del FC Barcelona, Carles Vilarrubí, després de la tradicional ofrena al monument de Rafael Casanova. El vicepresident blaugrana ha indicat, a més, que "té constància" que diversos directius i personalitats del club assistiran al tram de la Via Catalana que entrarà al Camp Nou, i que està reservat al món de l'esport.

De la seva banda, el president de l'Espanyol, Joan Collet, ha avançat que els blanc-i-blaus no seran de forma institucional a la Via Catalana, tot i que alguns directius s'hi sumaran a títol individual. La delegació del Barça ha estat encapçalada pel vicepresident institucional, Carles Vilarrubí, l'entrenador del primer equip de futbol, Gerardo Martino, el defensa internacional Gerard Piqué, i altres esportistes i tècnics del club. Vilarrubí ha assegurat que, "com sempre", el Barça "està al costat del país".

El vicepresident blaugrana ha destacat també la implicació del nou primer entrenador del club amb l'Onze de Setembre. "El Gerardo ha après avui una nova dimensió del que és aquest país i del que significa la Diada i Catalunya", ha afirmat.

Pel que fa al president de l'Espanyol, Collet ha explicat que l'ANC no esva posar en contacte amb el club perquè la Via Catalana també tingués un ramal que entrés a Cornellà-El Prat, tot i que no ho "esperaven", ja que el recorregut de la cadena humana no passa per allà. En tot cas, l'Espanyol no participarà com a club a la Via Catalana, tot i que Collet ha avançat que alguns directius sí que hi seran a títol individual. Ni Vilarrubí ni Collet han volgut explicar si participaran a la Via Catalana.