Herrera afirma que ni Mas ni Rajoy poden decidir el futur de Catalunya

A diferència d'ICV, EUiA sí que fixa el 2014 com l'any de la consulta

Joan Herrera, coordinador general d'ICV, ha exigit després de l'ofrena de la formació al monument de Rafael Casanovas, que sigui en els "marcs unitaris" on es fixin els passos del procés sobiranista. Herrera ha assegurat que per ells la consulta ha de ser en aquesta legislatura però no necessàriament l'any que ve, "el 2014 és una data fixada per CiU i ERC", ha assegurat.

Per contra, el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, ha cridat a la mobilització "massiva" per poder exercir el dret a l'autodeterminació l'any qye ve, i evitar així que les converses entre els presidents català i espanyol "decideixin en nom del poble de Catalunya". Per Herrera, "no hi ha dreceres que valgui" i ha assegurat que les coses s'han de fer des de "majories àmplies".

L'ecosocialista ha assegurat que no faran del 2014 "un cavall de batalla" sinó que per ells és fonamental que s'exerceixi el dret a decidir "sí o sí" de totes les maneres "legals i legítimes". En aquest sentit, ha reclamat, igual que EUiA, que ni el president de la Generalitat, Artur Mas, ni el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, negocïin "el que ha de decidir el poble de Catalunya".

Pel que fa a la participació als actes convocats per aquesta tarda, Herrera ha afirmat que hi haurà militants del partit a la Via Catalana, però que la màxima representació de la formació, Dolors Camats i ell mateix, seran a l'encerclament de La Caixa per reivindicar també els "drets socials".

ICV ha fet l'ofrena floral acompanyat pel seu soci, EUiA. El seu coordinador general, Joan Josep Nuet, ha cridat a la mobilització per "guanyar" el dret a decidir i en la mateixa línia que Herrera, ha assegurat que "és el poble qui té la paraula" en aquest procés. A diferència dels d'ICV, però, ha reclamat que es pregunti a la ciutadania l'any que ve.