ERC augura un 'èxit rotund' de la #ViaCatalana

Marta Rovira afirma que l'acte hauria de "fer obrir els ulls a més d'un" per autoritzar la consulta

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha augurat que, malgrat les adversitats meteorològiques, la Via Catalana d'aquest Onze de Setembre serà un "èxit rotund" de participació. Segons ha dit aquest mateix dimecres, després d'encapçalar la delegació d'ERC que ha participat en l'ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova, amb la cadena humana, els catalans donaran "un senyal inequívoc al món de que hi ha una majoria que vol decidir el seu futur".

Un acte "tan reivindicatiu" com aquest, ha declarat, "hauria de fer obrir els ulls a més d'un de que som una immensa majoria de demòcrates que demanem poder fer un gest" que no és altre que votar i decidir el futur polític de Catalunya. Marta Rovira ha deixat clar que ERC es posa a disposició del poble de Catalunya perquè la seva veu majoritària que, segons ella, demana poder decidir, ho pugui fer el més aviat possible. Precisament aquesta majoria és la que quedarà palesa aquest dimecres a la tarda en la Via Catalana, segons la secretària general dels republicans catalans, que ha augurat un "èxit rotund de participació" de la cadena humana.

Segons Rovira, fa setmanes que molts catalans "només parlen d'això" i que han fet els seus plans per a aquesta celebració. Per això, s'ha mostrat convençuda que la pluja no deslluirà la Via Catalana, que, segons ella, servirà per donar un "senyal inequívoc al món" de que hi ha una majoria de catalans que vol poder decidir el seu futur.

"Un acte reivindicatiu com el d'aquest dimecres hauria de fer obrir els ulls a més d'un de que som una immensa majoria de demòcrates que demanem un gest i s'haurien d'avenir a dialogar-ho i negociar-ho", ha comentat en referència al govern espanyol.

La dirigent republicana ha volgut també deixar clar que la consulta ha de ser l'any vinent i que "no hi ha alternatives". I ha afegit que el seu partit està disposat a fer tot el què està en les seves mans perquè la gent pugui exercir el dret a decidir.