Duran no participarà a la #ViaCatalana pel 'mal tràngol' de la passada Diada

L'unionista també al·lega un viatge per no sumar-se a la cadena

El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha indicat aquest dimecres que si ell participés en la Via Catalana només ho faria en defensa de la consulta, però ha negat que ell i el seu partit siguin "antiindependentistes".

"Estic tip que ens pengin la llufa que som antiindependentistes. No som 'antires', però tenim la nostra pròpia posició", ha defensat en declaracions abans de l'ofrena floral d'UDC davant del monument de Rafel Casanova.

Duran ha al·legat un viatge de la Comissió d'Exteriors a Panamà per no participar en la cadena, però també altres motius, com que no ho va passar bé en la manifestació de l'any passat.

"No vaig perquè estic fora i per altres raons", ha explicat Duran sobre la seva no participació en al Via Catalana. El líder d'UDC ha assegurat que la seva formació "no passa llista a veure qui va i qui no", sinó que respecta la posició de cada dirigent i militant, i això també val per a ell mateix.

Després de recordar que UDC va demanar que la convocatòria es fes sota el lema del dret a decidir, ha apuntat que ell només participaria en aquesta Via Catalana en defensa de la consulta, però ha negat que ell o el seu partit siguin "antiindependentistes".

En tot cas, no ha volgut ficar-se en la decisió que prenguin altres dirigents. "No donarem consignes. Cadascú participarà sota el seu criteri sabent que el partit com a tal el que defensa és fer una consulta", ha remarcat.