El centres culturals de Girona s'omplen d'activitats gratuïtes

Fins al més de gener un 80% del total no caldrà pagar-les

L'Ajuntament de Girona ha presentat aquet matí la programació culturals per als diferents equipaments culturals municipals. Destaca que s'han previst 297 activitats, de les quals el 80% són gratuïtes. L'alcalde, Carles Puigdemont, ha destacat que malgrat el context de crisi han augmentat la partida destinada a Cultura i que, per a les activitats, s'hi destinen 198.693 euros. Puigdemont ha remarcat que és "diversa i plural" i que afegeix nous llenguatges i formats. "Continuem apostant per la Girona cultural a través d'una oferta popular i accessible", ha declarat.

Una de les novetats destacades és la creació de l'Aula d'Escriptura, que ja ha quedat plena tot i que falta una setmana per tancar les inscripcions. L'Escola Municipal d'Humanitats ha organitzat també un cicle sobre Gustave Flauvert segons Jordi Llovet, els espais conversa amb Enric Casasses i Ramon Brugada, i el primer curs de llengua occitana. 

Pel què fa a l'àmbit de la formació artística, es mantenen els cursos i tallers de formació artística de l'Escola Municipal d'Art (EMA), i per altra banda i en un terreny més professional de les arts visuals, els kits formatius del projecte Bòlit Emprèn o l'intercanvi d'experiències del Bòlit_Idees i Talent. 
De l'àmbit audiovisual, el Museu del Cinema també ha programat dues conferències: 'Les campanyes integrades de màrqueting en la promoció del cinema' i 'Allò que el director desconeix. El fet creatiu en el cinema vist des de la psicoanàlisi', a banda d'un curs sobre 'cinema invisible'.

La formació en l'àmbit musical té el seu referent en l'Espai Marfà, concretament amb el Buc Obert, i amb més d'una vintena d'activitats que van des de sensibilització musical per a nadons fins a tallers especialitzats per a professionals de la música. A nivell patrimonial destaquen les 'Jornades Europees de Patrimoni 2013' i la '1a Jornada d'Estudi Sobre el Noucentisme', que organitza la Casa Masó. Més específicament, en l'àmbit de la cultura jueva, a més dels cursos i seminaris de llengua hebrea, també s'ha previst la conferència de Sigrid Weigel 'Walter Benjamin's reading of Kafka and his debate with Gershom Scholem'.

Fins al gener, també s'han organitzat fins a 24 exposicions en equipaments municipals de les quals calen destacar: 'Mise en scene'', amb els artistes Josep M. Oliveras, Perejaume i Javier Pérez, i 'Reel-Unreel' de l'artista belga Francis Alÿs al Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona. 'Oniropolis', de Fanny Leymat a l'EMA, 'Tres pobles... fins al 1963. 50 anys de l'annexió dels antics municipis (1963 - 2013)' i 'Girona Medieval: la clau del regne'. Aquesta darrera té com a seus, a banda del Museu d'Història de la Ciutat, el claustre del Monestir de Sant Daniel i el Museu d'Història dels Jueus.