'Max', millor pel·lícula del 25è Festival de Cinema de Girona

'Calom i Calonge, una hipòtesi' s'ha emportat el premi de millor documental

El festival va baixar el teló ahir dissabte a la nit amb una gala presentada per l'actor gironí Pep Cruz al Teatre Municipal de la ciutat. La cerimònia va incloure un homenatge al cineasta i fundador del Museu del Cinema de Girona, Tomàs Mallol. El director del festival, Lluís Valenti, va ressalta que el difunt Mallol era "un gran amic" del certamen i es va reproduir un audiovisual realitzat per Albert Argerich i amb música original de Miguel Fernández. Tres dels néts del col·leccionista van ser presents a la vetllada i van rebre els aplaudiments del públic.

El jurat va decidir que el premi a millor pel·lícula havia de ser per a 'Max', una obra en blanc i negre de David Pérez i Pere Solés que compta amb actors professionals com Àngels Bassas i Toni Albà. L'obra és un drama d'onze minuts que sorprèn al final amb un gir argumental. El millor documental va ser per Jaume Pahissa amb 'Colom i Calonge, una hipòtesi' i 'Reality 2.0' de Víctor Orozco es va emportar el premi a millor animació.

'Tranzit zone', dirigida per Santiago Parrés, va aconseguir el premi a millor vídeo creació i 'Libres' d'Álex Rodrigo va aconseguir el reconeixement de millor 'websèrie' dramàtica. En aquesta mateixa secció, 'lavida.es' de Camilo Villaverde i Pau Serrancant va ser premiada amb el reconeixement de millor 'websèrie' d'humor i 'Malo Montano' millor sèrie d'animació.

El jurat també va decidir atorgar el premi 'exaequo' a tot l'elenc d'intèrprets de 'Secretos del lado oscuro' i 'Tornem-hi'. Aquest és el primer cop que es dóna un guardó a tants actors, un fet que demostra l'alt nivell artístic de la selecció segons el festival. Durant la gala, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va entregar els premis de l'Smart Films, el concurs organitzat des del consistori amb motiu del festival Temps de Flors. La guanyadora en aquesta secció va ser Aina Soler per 'Les roses recordades' que es va projectar en finalitzar l'acte.