Enxampen pare i fill que atracaven bancs amb una pistola falsa

Els agents no descarten que els dos detinguts estiguin relacionats amb altres fets similars

Els Mossos d'Esquadra han enxampat dos homes, pare i fill de 60 i 37 anys - de nacionalitat italiana i veïns de Figueres- que atracaven sucursals bancàries de l'Alt Empordà amb una pistola falsa.

En totals, els agents els hi imputen tres atracaments a sucursals de Palau-savardera, Vilabertran i Empuriabrava. En un dels casos, els dos detinguts van colpejar el responsable d'una oficina dedicada a tràmits en veure que no podien obtenir diners en efectiu. Els mossos van atrapar-los el passat 5 de setembre a Figueres quan es disposaven a agafar el seu cotxe. A casa seva van localitzar l'arma simulada amb la qual feien els atracaments, una camisa i una gorra amb què haurien comès l'últim robatori.

El primer dels tres atracaments va succeir el passat 1 de juliol a Palau-savardera. En aquell cas, els dos individus van entrar a la sucursal bancària aprofitant un moment quan no hi havia cap client a l'interior. Els lladres van amenaçar al responsable de l'oficina que els entregués els diners tot exhibint una arma de foc. En veure que l'home no disposava d'efectiu, perquè era una oficina de tràmits, un dels dos atracadors va colpejar fortament al responsable amb l'arma i, tot seguit, els dos homes van fugir corrents.

Dos mesos més tard, concretament el 4 de setembre, els mateixos lladres van cometre el segon atracament. Aquest cop va ser a una oficina bancària de Vilabertran. Els detinguts, seguint el mateix 'modus operandi' que en el primer cas, van entrar a la sucursal i van intimidar a una de les treballadores perquè els donés tots els diners. Els lladres no van poder accedir a la caixa forta perquè disposava d'un sistema d'obertura retardada i, per això, els atracadors van agafar uns paquets de monedes - valorats en 908 euros- i van marxar corrents.

Els agents van poder enxampar-los un dia després, el 5 de setembre, quan els dos homes es disposaven a agafar el seu vehicle situat en un carrer de Figueres. Els mossos van registrar el domicili dels dos detinguts i hi van trobar l'arma simulada, una camisa i una gorra que havien utilitzat en l'últim atracament.

Els agents també els han pogut relacionar amb un tercer atracament que es va produir el mes de juliol de l'any 2010 en una entitat d'Empuriabrava d'on van sostreure uns 10.000 euros. Segons la investigació, en aquella ocasió els lladres també van mostrar una arma de foc i van intimidar els treballadors. Els dos detinguts van passar ahir, dissabte, a disposició judicial.