Miquel Sunyer encercla nadant el Cap de Creus en 9 hores

El gironí ha cobert els els 32 km que separen Roses de Port de la Selva

Miquel Suñer, el nedador gironí que l’any passat va culminar la Triple Corona, ha aconseguit cobrir els 32 km que separen Roses i El Port de la Selva. Suñer ha sortit a les 7.03 hores del matí de la platja de Roses per completar la volta la península del Cap de Creus fins arribar a El Port de la Selva a les 15.53 hores. El gironí ha nedat durant prop de 9 hores en aigües a 21ºC en la modalitat nonstop i sense neoprè.
 
Suñer, que ha qualificat la prova al nivell de les grans travessies internacionals, ha destacat la complexitat de la prova que transcòrrer per zones amb corrents molt canviants. El gironí ha pogut nedar amb mar calmada fins a Cap Norfeu però a partir d'allà la tramuntana ja l'ha acompanyat durant tot el trajecte. La zona més complexa de superar ha estat la més propera al Far del Cap de Creus amb fortes corrents en contra. Tot i això el nedador del GEiEG ha aconseguit mantenir un ritme constant de 48 braçades/minut que l'ha ajudat a culminar la travessia en menys de 9 hores.
 
Aquesta nova fita d'en Miquel serveix per obrir una nova ruta a la Costa Brava pels aficionats a la natació en aigües obertes. La nova travessia és la ruta més llarga en natació a mar obert de Catalunya i amplia l’oferta actual de travessies de natació de llarga distància a la Costa Brava. A partir d'ara l'objectiu és constituir l’Associació de Natació en Aigües Obertes a la Costa Brava per promoure i facilitar les travessies als nedadors així com oferir serveis logístics, informatius i una base de dades de jutges esportius disponibles pels aquells que vulguin certificar els seus creuaments a la zona.
 
Suñer va fer història l’any 2012 en ser el primer català en culminar la Triple Corona - creuar el Canal de la Mànega (2010), l’Illa de Manhattan (2011) i el Canal de Catalina (2012)-, només assolida per una cinquantena de persones en tot el món.