Manuel Faus, pregoner de les Festes del Tura d'Olot

Els bars oferiran els seus lavabos als visitants

Manuel Faus serà el pregoner de les Festes del Tura d'enguany.

El reconegut notari olotí, impulsor de la fundació Integra per a persones amb discapacitat intel·lectual, ha aprofitat l’encàrrec de protagonitzar el pregó de la Festa Major d’Olot per fer un recorregut per la història recent de la ciutat.

Accés als lavabos dels bars

Aquest any, hi haurà més lavabos per Festes del Tura. És una de les novetats del dispositiu especial dissenyat per aquests dies, sorgida arran de la proposta d’un veí. L’ampliació és possible perquè els bars amb barra al carrer obriran els lavabos del seu establiment a tothom qui tingui necessitat d’anar-hi. A canvi, els bars tindran avantatges pel que fa al pagament de la taxa d’ocupació de la via pública.

Per tal que els ciutadans coneguin els bars on es pot orinar als seus lavabos, s’ha creat una iconografia especial per a la ocasió, on el gegant i gegantessa busquen desesperadament un lloc on fer les necessitats. El cartell també té la inscripció ‘Serveis oberts a tothom’. Gairebé tots els establiments amb barra al carrer s'han adherit a aquesta campanya.

El dispositiu especial dissenyat per a aquests dies té set espais previstos on es distribuiran els lavabos temporals, a més dels que aportaran els bars. Molts d’ells estan situats a l’entorn del Firal i el Firalet, així com a la plaça Major, la plaça Campdenmàs, la plaça Pia Almoina o el passeig de la Muralla.