La 25a edició del Festival de Cinema de Girona projecta 125 pel·lícules

La majoria dels llargmetratges arriben d'Europa

El Festival de Cinema de Girona, que arriba enguany a la seva 25a edició, comptarà amb la projecció de 125 pel·lícules procedents majoritàriament d'Europa tot hi que el festival compta amb obres d'altres indrets del món. Els films d'aquesta edició del festival, que se celebrarà del 5 al 7 de setembre, es projectaran entre la Casa de Cultura, els Cinemes Albeniz, l'Espai de Solidaritat i els nous emplaçaments com el Teatre Municipal, el Museu del Joguet i la Fundació Valvi.

El director del Festival de Cinema de Girona, Lluís Valentí, ha recordat que Girona va donar la sortida a un nou format de festival de cinema (de categoria B) ara fa 25 anys als Bar Nummulit i Cinemes Plaça. Així mateix, Valentí ha volgut ha recordar que ciutats com Lleida, Barcelona i Tarragona van prendre Girona com a model.

Per la seva banda, la tinent d'alcalde de Promoció i Ocupació, Marta Madrenas, ha remarcat que el suport de l'Ajuntament al Festival de Cinema "és una mostra del compromís de situar la cultura com a uns dels eixos vertebrador de les polítiques del govern de la ciutat" i també, ha afegit, "de la necessitat de la col·laboració pública i privada".

La regidora de Promoció i Ocupació també ha destacat el debat titulat 'Cinema europeu en el territori espanyol' que, d'aquesta manera, "situarà la mirada a Girona des d'una perspectiva europea".

Entre les activitats més destacades del festival s'hi pot trobar aquest divendres la projecció de les peces de ficció, més pensades pel gran públic. D'altra banda, el dissabte a les nou del vespre al Teatre Municipal es projectaran els curtmetratges guanyadors del certament SmartFilms impulsats per l'Ajuntament de Girona.