L'Acústica arriba als 80.000 espectadors, un 25% més que l'any passat

La programació diürna del festival dedicada als menuts es consolida amb 20.000 assistents

La 12a edició del Festival Acústica ha batut rècords. Durant cinc dies, pels escenaris instal·lats a la capital de l'Alt Empordà hi han passat uns 80.000 espectadors, 20.000 més que l'any passat. Chambao, La Pegatina, Brams amb la Banda Municipal de Figueres o Delafé y Las Flores Azules han estat alguns dels concerts més multitudinaris de la franja nocturna mentre que, durant el dia, l'Acustiqueta s'ha consolidat en el seu segon any amb uns 20.000 espectadors.

Pel que fa als concerts de pagament, Manel i Paco Ibáñez han penjat el cartell de complet. "Aquestes xifres demostren que la nostra idea ara fa 12 anys era una bona idea", ha explicat el director del festival, Xavier Pascual. Segons el director, el bon temps que ha fet aquests últims dies ha ajudat a superar les xifres d'afluència de visitants de la darrera edició.

Segons Pascual, els bons resultats obtinguts demostren "la bona salut" de la cultura i la música catalana. "Que passin 80.000 persones per Figueres quan 43 dels 44 espectacles son de persones residents a Catalunya ja diu molt", ha afirmat.

Per segon any consecutiu, la programació diürna de l'Acústica, l'Acustiqueta, ha assolit uns 20.000 visitants. "El fet que enmig d'un festival urbà pugui existir el model familiar així, diferent, ens dona a entendre que cal apostar per això", ha afegit el director del certamen musical. La Pegatina, Chambao, Gossos, Brams amb la Banda Municipal de Figueres i Delafé y Las Flores Azules han estat alguns dels concerts amb més afluència de visitants tot i que els concerts de pagament com el de Paco Ibáñez o Manel han hagut de penjar el cartell de complet.

Els concerts de Blaumut i els Catarres, a l'escenari situat a la plaça de l'Ajuntament, també han estat alguns dels espectacles més multitudinaris d'aquesta edició. D'altra banda, la cantant Sara Pi - una de les apostes del festival- s'ha posicionat com una de les veus femenines actuals amb més projecció i el duet Mali Vanili s'ha tornat a reafirmar com una de les formacions més populars de l'escena musical catalana.

Després d'aquests bons resultats, l'organització ja està treballant per a la propera edició tot i que encara no han volgut avançar res. "Tenim clar que s'ha de mantenir l'escenari del Teatre Jardí, els concerts de pagament i l'Acustiqueta perquè ara s'ha vist que la nostra idea de fa 12 anys era una gran idea", ha conclòs Pascual.