Enxampen dos traficants que venien droga a la zona d'oci nocturn de Lloret

Els agents van localitzar al seu pis 64.500 euros en bitllets fraccionats i diverses substàncies estupefaents

Els Mossos han enxampat dos traficants, ambdós de 44 anys i amb nacionalitats francesa i italiana, que venien droga a la zona d'oci nocturn de Lloret de Mar. Els agents van aconseguir enxampar-los arran d'una investigació que va permetre detenir diversos 'camells' i localitzar un domicili que podria ser un punt de compra i venda de substàncies estupefaents.

A dins del domicili dels detinguts -amb grans mesures de seguretat- s'hi va trobar 64.500 euros en bitllets fraccionats i substàncies com cocaïna o èxtasi amb un pes d'1,2 quilos. Els detinguts van passar a disposició judicial del jutjat de Blanes, que va decretar l'ingrés a presó per a un dels dos homes i llibertat amb càrrecs per a l'altre. Tot va començar arran d'una investigació dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial de Blanes - Selva Litoral i de diverses detencions de petits traficants que distribuïen droga a la població de Lloret de Mar. Els agents van aconseguir localitzar un domicili que podria ser un punt de compra i venda de substàncies estupefaents i van muntar un dispositiu de vigilància al voltant de l'edifici.

En concret, cap allà les nou del vespre del passat 13 d'agost, els agents de la unitat d'investigació van comprovar com dos homes estaven realitzant una compra i venda de substàncies estupefaents en el portal de l'edifici vigilat. Els mossos van aconseguir detenir el venedor però el comprador va fugir empentant a un dels agents. En el moment de la detenció, l'home portava 87 grams de marihuana i 284 euros a sobre en bitlles fraccionats.

En aquell mateix moment, va aparèixer un altre home que duia un maletí. L'home, en veure la presència policial i reconèixer el primer detingut es va posar molt nerviós. A dins del maletí hi carregava diverses eines susceptibles de ser emprades per entrar en algun domicili de manera il·lícita com ara inhibidors de freqüència, guants, claus angleses i potes de cabra. Les diverses investigacions policials van permetre determinar que l'home formava part de la xarxa de distribució de droga de la zona d'oci de Lloret de Mar i els mossos van detenir-lo per un delicte contra la salut pública.

L'endemà, el dia 14 d'agost, els agents van entrar dins del domicili dels detinguts. Allà, els mossos van comprovar que l'habitatge tenia un sistema de seguretat d'alta tecnologia amb el qual controlaven l'interior del domicili mitjançant el telèfon mòbil. A més, l'accés al pis s'havia de fer mitjançant un ascensor al qual només s'hi accedia amb una clau de seguretat.

Durant l'escorcoll, els agents van localitzar més de 64.500 euros en bitllets fraccionats que es trobaven amagats dins d'un forn, estris de pesatge, elements per distribuir les dosis al detall i substàncies diverses tals com cocaïna, marihuana i pastilles d'èxtasis que pesaven més d'un quilo.

Els dos detinguts, amb antecedents policials pels mateixos fets, van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes el passat 22 d'agost que va decretar l'ingrés a presó pel detingut de nacionalitat francesa i llibertat amb càrrecs per l'home de nacionalitat italiana.