Durant tot el mes de setembre, Tossa de Mar (Selva) celebra la 22a edició de la campanya gastronòmica "La Cuina del Cim i Tomba", organitzada per l'Associació de La Cuina Tradicional Tossenca. L'acte de presentació, que ha tingut lloc avui, ha permès als assistents degustar aquest plat tradicional, elaborat pels tretze restaurants membres de l'associació.
La campanya, que es durà a terme de l'1 al 30 de setembre, consisteix en la preparació de menús especials per part de cada restaurant associat, on el cim i tomba és el plat protagonista.
Aquest plat, arrelat a la tradició marinera de Tossa, era originàriament preparat pels pescadors quan sortien a pescar, portant a bord ingredients bàsics com patates, cebes, alls, pebrots, tomàquets, peix i espècies.
El cim i tomba es cuina amb peix de la zona, oli i un allioli abundant, i es deixa bullir fins que tots els ingredients són cuits, oferint un sabor característic de la cuina tossenca.
Enguany, l'acte de presentació ha comptat amb la presència destacada del xef David Gil Julià, originari de Tossa i actualment al restaurant "Disfrutar" de Barcelona, que recentment ha obtingut la seva tercera estrella Michelin i ha estat nomenat millor restaurant del món.
Els restaurants participants en aquesta edició de la campanya són Bahia, Can Carlus, Can Pini, Castell Vell, El Petit, Marina, Mestre d’Aixa, Minerva, Sa Barca, Sa Muralla, Túrsia, Víctor i Victòria, oferint als visitants l'oportunitat de tastar aquest plat emblemàtic en diferents variants.