L'agost tanca amb una ocupació mitjana del 70% als hotels gironins

Els establiments de la Costa Brava han arribat a omplir el 95% de les habitacions

L'ocupació hotelera a la demarcació de Girona durant l'agost ha estat del 70%. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, els establiments que han obtingut els millors resultats han estat els costaners, on han arribat a omplir nou de cada deu habitacions. En alguns casos, fins i tot, s'ha arribat a ocupacions del 95%, superant les previsions inicials.

A l'interior, en canvi, l'ocupació mitjana s'ha situat entre el 60% i el 65%. Aquestes xifres són similars a les registrades el mes de juliol. A la ciutat de Girona i el seu entorn, l'ocupació s'ha situat entorn el 65%. Per al setembre, les millors previsions parlen d'un 75% d'ocupació a la Selva marítima. Segons les dades obtingudes per la Federació d'Hostaleria entre els seus associats, l'agost ha anat millor per als hotels de costa que per als d'interior. Al litoral gironí alguns establiments han arribat a tenir quasi ple mentre, a l'interior, alguns no han venut ni la meitat de les habitacions.

Concretament, a Girona i Radial l'ocupació ha estat del 65%, a la Selva interior un 60% i a la Garrotxa un 55%. Pel que fa a les zones de muntanya, l'ocupació a la Cerdanya ha estat del 60% (un 10% més del que es preveia gràcies a les reserves d'última hora) i al Ripollès del 50%.

Tal i com es preveia, s'han registrat millors dades d'ocupació durant la primera quinzena d'agost i les estades per persona i dia han oscil·lat entre tres i quatre dies.

Previsions per al setembre

Per les dades de reserves que es té per al setembre, a la comarca de l'Alt Empordà es preveu una ocupació entre el 55% i el 60% i a Girona i Radial del 55%. A les zones costaneres, un 70% a la Costa Brava centre i un 75% a la Selva marítima.

Pel que fa a les zones d'interior i de muntanya es preveu que a la Selva interior l'ocupació sigui del 45%, a la Cerdanya i el Ripollès del 30% i a la Garrotxa del 40%. Tots aquests són registres per sota dels assolits durant l'agost i similars a les del setembre de l'any passat.

Segons l'estadística d'ocupació es preveu que la mitjana d'estada per persona que ha reservat per al setembre sigui entre dues i tres nits com a tendència habitual. Els preus oscil·laran entre els 85 i 90 euros per persona i nit amb esmorzar inclòs, preus similars als del mes d'agost i setembre del 2012.

El mes de setembre destaca per un turisme de parelles de mitjana edat entre 35 i 55 anys i majoritàriament de nacionalitat estrangera, essent els pioners els francesos i els anglesos. No obstant això, el turisme nacional provinent de la província de Barcelona també és rellevant en aquest mes.

Segons les dades de la federació, han detectat que les reserves fetes per entre setmana són de turisme estranger i a les quals se li sumarà el turisme nacional els caps de setmana.