Arrenca l'Acústica amb la mirada posada en Salvador Espriu

Una quinzena de joves músics interpreten els temes del disc 'Espriu: Amb música ho escoltaries potser millor'

Una gran lluna plena presidia l'escenari del Teatre Jardí de Figueres, on el Festival Acústica de Figueres ha aixecat el teló. Amb un espectacle gratuït que no ha aconseguit omplir el pati de butaques, el festival s'ha sumat a la commemoració de l'any Espriu.

Per a l'ocasió, bona part dels músics que van enregistrar el disc 'Espriu: Amb música ho escoltaries potser millor' (títol d'un dels poemes del mateix Espriu) han interpretat en directe alguns dels textos musicats. Per acostar-se a la figura d'Espriu i recordar un dels trets característics del seu rostre, els artistes han lluït unes ulleres de pasta.

Una quinzena d'artistes d'una nova formada del panorama musical català han estat els encarregats de posar veu i música als poemes de Salvador Espriu, tals com 'De vegades és necessari i forçós', 'A la vora del mar', 'El meu poble o jo' o 'Aquesta pau és meva', entre d'altres. En total, una divuitena de temes que han sonat en directe, combinant els poemes recitats amb els textos cantats.

La batuta de l'espectacle l'ha dut el músic Toni Xuclà a la guitarra, que ha comptat amb les col·laboracions de Dolo Beltrán, Lídia Guevara, Mercè Martinez, Jordi Vidal, Gemma Humet, Raynald Colom, Taima Tesao, Judit Neddermann, Núria Tamayo, Pau Figueres, Oriol Tort, Manolo López, Marçal Pàmies i Alba Pallisé.