Lucena afirma que Nadal no sobra dins el PSC

El portaveu socialista assegura que les veus crítiques fan un "soroll artificial" perquè representen una "minoria" en el sí del partit

El portaveu socialista al Parlament, Maurici Lucena, ha defensat que al PSC no hi sobra ningú "per pensar diferent" però sí ha fet una crida a expressar les discrepàncies de manera interna. Lucena ha valorat que "possiblement" els termes que va usar el secretari d'acció política del PSC, Antonio Balmón, per criticar Nadal, Geli o Ros no van ser els "adequats".

No obstant això, ha assegurat que la direcció prendrà en els propers mesos algunes decisions per recordar als membres dels òrgans de govern que "s'han de complir les regles del joc i respectar les decisions de la majoria". Lucena ha assegurat que les veus crítiques fan un "soroll artificial" perquè representen una "minoria" en el sí del partit. El portaveu parlamentari socialista ha valorat l'article d'Antoni Balmón, on es dirigia a alguns membres del partit com Joaquim Nadal, Marina Geli o Àngel Ros com a "professionals de la polseguera" i on insinuava que al PSC hi sobra gent. Lucena creu que els termes que va usar Balmón "possiblement" no són els adequats però també s'ha mostrat dur amb les veus crítiques amb la direcció del partit.

"Al PSC no hi sobra ningú per pensar diferent", ha manifestat Lucena, que sí ha reconegut que el "soroll" que protagonitzen algunes veus crítiques perjudica el partit. "Donem la sensació que no estem massa d'acord quan les coses no són així perquè Pere Navarro té un lideratge còmode, crec que s'està donant importància a posicions que són minoritàries en el sí del partit", ha defensat. El portaveu parlamentari ha acusat alguns dels dirigents històrics del PSC de fer "contínuament declaracions per buscar el protagonisme que han perdut" i els ha demanat que siguin respectuosos amb les decisions del partit.

A més, ha qualificat d'actitud de "nen petit" el fet que alguns exdirigents critiquin les directrius del partit de portes enfora quan no comparteixen una decisió "que s'ha pres per majoria". Per això, Lucena ha dit que el partit prendrà en els propers mesos "decisions no gens traumàtiques" en la línia de recordar als integrants del PSC que cal respectar "les regles del joc". "Debat i discrepància interna sí, però un cop s'acordi una decisió s'ha de ser respectuós al màxim", ha demanat Lucena, que considera que aquest "soroll" ha d'anar a la baixa pel bé del partit i per "respecte" als votants.

Participació a la Via Catalana

El portaveu socialista també ha assegurat que si hi ha membres del PSC que participen a la Via Catalana el partit no prendrà cap decisió al respecte. "Si van a la cadena continuen tenint cabuda dins el PSC, sempre que hi vagin a títol personal i no qüestionin la posició del PSC en el debat sobiranista", ha alertat Lucena, que reconeix que al PSC hi ha militants i càrrecs electes que són independentistes però que són "una petita minoria".

Ara bé, el portaveu del PSC al Parlament també ha apel·lat al sentit comú i ha reconegut que no és el mateix que participin a la Via Catalana regidors o alcaldes de pobles petits com d'altres càrrecs orgànics del partit.