Rescaten un banyista que s'estava ofegant a la platja de s'Abanell de Blanes

L'home, de 49 anys, ha estat traslladat al Trueta en helicòpter

Els socorristes han rescatat un banyista de 49 anys que s'estava ofegant a la platja de s'Abanell de Blanes (Selva). Poc després de les tres de la tarda, una dona s'ha adreçat a la caseta de socors que hi ha a la sorra, alertant els socorristes que hi havia un home que ha patit dificultats mentre es trobava dins l'aigua. Els socorristes han fet maniobres de reanimació a la víctima, que havia perdut la consciència, i han aconseguit que recuperés el pols i la respiració.

Es tracta d'un turista polonès de 49 anys que s'allotja en un hotel de Blanes, i que passava uns dies de vacances al municipi. Un helicòpter medicalitzat l'ha traslladat fins a l'Hospital Josep Trueta. Els fets han tingut lloc quan passaven pocs minuts de les tres de la tarda. Una dona, visiblement nerviosa, s'ha adreçat fins a punt de socors que hi ha instal·lat a la platja de s'Abanell. La dona ha alertat els socorristes que hi havia un banyista que s'estava ofegant. Els equips de socors han anat fins al lloc on es trobava la víctima, a uns 50 metres de distància de la caseta.

Quan hi han arribat, els socorristes s'han trobat amb l'home ja a peu de platja, boca amunt a la zona on trenquen les onades. Els equips de socors l'han portat uns metres més enllà, ja a la sorra, i li han fet maniobres de reanimació, perquè la víctima havia perdut la consciència.

Tot i que els socorristes duien un desfibril·lador, no ha calgut fer-lo servir, perquè l'home ha recuperat el pols i la respiració poc després, i també ha obert els ulls. Un metge i una infermera del SEM, que ha desplaçat dues dotacions a peu de platja, han acabat d'estabilitzar el banyista i l'han atès fins que un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques l'ha traslladat fins a l'Hospital Josep Trueta, on ha ingressat.

El banyista és un home polonès de 49 anys que passa uns dies de vacances en un hotel del municipi en companyia de la seva família. L'home té antecedents de cardiopatia. Mentre ha durat el rescat i les maniobres de reanimació, la intèrpret de polonès de l'hotel ha fet de traductora entre els serves d'emergència i la família del banyista. En paral·lel, la Policia Local també ha cordonat aquesta part de la platja de s'Abanell.