Carles Barceló (UdG), guardonat amb la distinció Jaume Vicens Vives

Enguany la Universitat de Girona serà escenari de l'entrega de distincions

El Govern ha aprovat aquest dimarts els guardonats d'aquest 2013 amb les distincions Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària, que reconeixen l'excel·lència en aquest àmbit. El Consell Executiu ha donat el vistiplau al decret pel qual es donen a conèixer les persones i institucions reconegudes amb aquesta distinció, que es lliurarà el proper 6 de setembre coincidint amb l'obertura del curs acadèmic 2013-2014, que se celebrarà a la Universitat de Girona (UdG).

Enguany, el Govern atorga tres premis individuals i quatre de col·lectius. A títol individual rebran la distinció Jaume Vicens Vives els professors Josep Maria Casasús Guri, del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en reconeixement a la seva trajectòria professional i, molt especialment, per l'atenció constant als nous fenòmens socials i tecnològics; Carles Barceló Vidal, del Departament d'Informàtica, Matemàtica Aplicada i Estadística de la Universitat de Girona (UdG), per la seva a la tasca important que ha dut a terme en la innovació docent en l'àmbit de l'estadística; Maria Rosa Fenoll Brunet, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus, de la Universitat Rovira i Virgili (URV), pels seus projectes d'innovació docent en el desenvolupament de les competències de comunicació, treball en equip col·laboratiu i ús avançat de les tecnologies de la informació en la medicina.

Pel que fa als premis col·lectius, s'atorga la distinció Jaume Vicens Vives al projecte 'GenomEdu: recursos multimèdia per a l'aprenentatge de la morfologia i histologia animal i vegetal', de l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (ESAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); el projecte 'El contacte precoç dels estudiants amb la medicina clínica: dues experiències en l'escenari de l'Espai Europeu d'Educació Superior', del grau de medicina conjunt de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF); 'Integració curricular modular i interdisciplinària centrada en l'avaluació longitudinal de competències', del grau en direcció d'empreses-BBA de l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE) de la Universitat Ramon Llull (URL), i el projecte 'La millora en la formació inicial de mestres de primària a través del model d'alternança', de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat de Lleida (UdL).

Cada distinció està dotada amb 20.000 euros, tant en la categoria individual com en la col·lectiva. El premi s'ha de destinar a projectes d'innovació o de millora docent, a decisió dels guardonats.

La distinció Jaume Vicens Vives, creada l'any 1996, té com a objectiu premiar el professorat i els departaments universitaris. Les candidatures les presenten els consells socials de les universitats públiques catalanes o els òrgans equivalents de les universitats privades.