L'Ésdansa de les Preses supera els 8.000 assistents

El Petit Ésdansa ha hagut de tancar les llistes d'inscripció batent rècords amb 600 participants

Més de 8.000 persones han mogut l'esquelet aquests últims cinc dies amb els ritmes més originals de la 31a edició del Festival Ésdansa de les Preses, a la Garrotxa. El seu director, Jordi Fosas, ha assegurat que estan "molt satisfets" amb els resultats obtinguts ja que 15 dels 20 espectacles han estat "molt participatius". "L'any passat vam arribar a 9.000 espectadors però la davallada del pressupost i la pluja ens ha fet cancel·lar alguns espectacles i això ha afectat al nombre d'assistents tot i que hem superat els nostres objectius", ha comentat.

El Petit Ésdansa ha batut rècords amb 600 inscrits i els tallers de dansa per adults també han obtingut una bona afluència, similar a l'edició anterior. Enguany el festival ha patit una davallada del 15% en el pressupost un fet que va provocar que es suprimáis un deles escenaris habituals. D'aquesta manera, es podia mantenir el certamen musical sense que afectés el nombre d'activitats ni la qualitat de les propostes. En total, durant cinc dies, els espectadors han pogut veure uns 20 espectacles de 17 companyies diferents, sis d'elles internacionals. Durant aquest certamen, la petita població de Les Preses de 1.700 habitants ha acollit a 350 artistes i més de 8.000 visitants.

"Estem molt satisfets d'aquesta edició, a l'inici deiem que era una bona notícia el fet que poguéssim tirar-ho endavant però ara estem contents perquè hem assolit els objectius hem crescut en participació", ha assegurat el director del certamen internacional de música i dansa. Totes les seccions del certamen han obtingut bones xifres d'afluència. D'una banda, el Petit Ésdansa va tenir que tancar la llista d'inscripcions batent tots els rècords amb 600 menuts. "Durant els espectacles de nit hem rebut més de 5.000 assistents, per això podem dir que Ésdansa és en present i en indicatiu tal i com diu el seu nom, s'ha de ballar i hem de fer que la gent balli", ha recordat Fosas.

Un dels espectacles més sorprenents d'aquesta edició ha estat els balls d'origen celta i els populars 'tap dance' de la companyia irlandesa 'Absolutely Legless' que van oferir una gran actuació el passat dijous. "Serà un dels espectacles que més es recordarà d'aquesta edició", ha assegurat el director del festival. D'altra banda, els tallers de dansa per a adults, l'Ésdansa'T, han arribat a 35 persones inscrites, les mateixes que l'any passat. "Jo crec que aquest 2013 hem aconseguit el nostre objectiu, que la gent participés", ha valorat Fosas.

De cara a l'any vinent, la direcció té clar que continuarà per tercer cop consecutiu amb el Petit Ésdansa i els tallers dedicats a adults. "A més, intentarem fer noves creacions, produccions pròpies tal i com realitzàvem en edicions anteriors, però que enguany a causa del pressupost les hem abandonat una mica", ha comentat el director. De moment, ja s'està treballant per intentar augmentar el pressupost de cara a la propera edició.

Durant aquests cinc dies de dansa, per l'escenari de Les Preses han passat companyies tals com 'Pele Pele' de Swazilàndia, els 'Danzares Latinoamericanos' de Xile, 'Jonce Hristovski' de Macedònia o 'Jallmay Alto Folclor' provinents del Perú, entre moltes d'altres.