Cop contra la venda ambulant il·legal a la Jonquera

Una actuació conjunta de Mossos, Gendarmeria i Policia Local permet enxampar 22 venedors

Els Mossos d'Esquadra, la Gendarmeria del Pertús, del Bolou i Ceret i la Policia Local de la Jonquera treballen plegats per combatre la venda ambulant en aquest municipi de l'Alt Empordà. El passat 14 d'agost es va fer una actuació especial transfronterera, durant l'horari comercial, que va permetre enxampar 22 venedors ambulants que es trobaven a diversos barris del municipi.

En el moment de les identificacions, diversos venedors van intentar fugir corrent o amagant-se en una zona boscosa tant cap a la Catalunya Nord com cap al sud del poble però el gran desplegament policial va permetre interceptar-los. Durant el dispositiu es van intervenir 72 rellotges i 37 ulleres de sol. Aquesta actuació conjunta dels tres cossos policials s'emmarca dins dels dispositius que es vénen realitzant periòdicament a la zona i que es reforcen durant l'estiu. La venda ambulant a la via pública està prohibida per ordenança municipal en aquest municipi de l'Alt Empordà i es controla diàriament a través d'operatius policials específics a zones comercials. Amb aquestes actuacions, els policies també milloren la sensació de seguretat a la població.

Concretament, aquest passat 14 d'agost els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres i de La Jonquera amb l'ajuda de la Gendarmeria del Pertús, del Bolou i Ceret, i la Policia Local de la Jonquera es van desplegar per diversos barris del poble en un dispositiu especial transfronterer. L'actuació es va iniciar durant la tarda, en horari comercial, i va servir per enxampar a 22 venedors.

En el moment de les identificacions, alguns d'ells van intentar fugir en direcció França però van ser interceptats pels agents de la Gendarmeria que estaven desplegats a la zona. A més, alguns altres venedors també van intentar marxar corrents i es van amagar en una zona boscosa propera al nucli urbà. No obstant això, el gran desplegament policial va aconseguir atrapar-los. En aquesta actuació es van aixecar 22 actes de comís i es van intervenir 72 rellotges i 37 ulleres de sol.

Els Mossos asseguren que els venedors acostumen a portar pocs objectes per no ser detectats, vendre'ls amb facilitat i tenir més mobilitat quan fugen de la policia. Els agents ressalten que la coordinació i col·laboració entre els tres cossos policials es continuarà fent per detectar i prevenir la venda il·legal en aquesta zona.