Besalú suspèn les llicències d'obertura de nous comerços turístics

El consistori es vol repensar el model turístic actual

Durant dos anys, Besalú (Garrotxa), suspendrà l’adjudicació de llicències per obrir nous negocis turístics al casc antic del municipi.

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament vol repensar l’actual model turístic de la vila. Els comerciants veuen la proposta amb bons ulls. Bars, restaurants i botigues de records, entre d'altres. El nucli històric de Besalú està atapeït de locals relacionats amb el turisme, uns establiments que han crescut al mateix temps que creixia el nombre de visitants al poble.

Però ara l’ajuntament besaluenc vol reflexionar sobre el model turístic de la vila comtal, i per aquest motiu suspendrà l’adjudicació de llicències d’obertura de comerços relacionats amb l’activitat turística al casc antic. Aquesta decisió s’ha pres per dos motius: buscar més qualitat en el turisme, i fer sostenible l'activitat econòmica dels comerços actuals del municipi.


 

L’alcalde de Besalú, Lluís Guinó (CiU), ha volgut recordar que el nou pla estratègic del model turístic també ha de servir perquè els habitants del casc antic es sentin còmodes amb l’entorn. Per la seva banda, els comerciants besaluencs celebren la proposta de l’Ajuntament.
 

La suspensió de llicències es farà efectiva a partir del proper mes de gener, i es mantindrà en vigor durant el 2014 i el 2015.

Aquesta informació ha estat elaborada per Olot Televisió.


 

Escolta l'entrevista a Lluís Guinó a Ràdio Girona: