Possibilitat de pluges intenses per aquest cap de setmana

S'ha activat la prealerta del pla Inuncat

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activat la Prealerta del pla INUNCAT per pluges intenses aquest divendres i durant el cap de setmana. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), les precipitacions poden afectar aquesta tarda el Pirineu, el Prepirineu oriental i l'interior del quadrant nord-est corresponent a les comarques gironines.

Es possible que en alguns punts siguin d'intensitat forta, amb més de 20 mm en 30 minuts. I també que localment puguin anar acompanyats de pedra o calamarsa. Dissabte, s'esperen tempestes al Pirineu i al Prepirineu durant el matí i a partir de migdia es poden estendre per tot el territori excepte Ponent i les Terres de l'Ebre.

A partir de dissabte al migdia-tarda, les tempestes poden escampar-se a tot el terç est de Catalunya, afectant les comarques del Pirineu, d'interior, del prelitoral i litoral de Girona i Barcelona. A la tarda-vespre, poden afectar el litoral i prelitoral de Tarragona i Barcelona. La previsió és que pugui ploure de forma intensa fins diumenge al matí. 


Des de divendres fins diumenge, les precipitacions poden superar el llindar d'intensitat de 20 litres per metre quadrat en mitja hora, i anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Pel que fa a l'estat de la mar, dissabte s'esperen onades superiors als 2,5 m (maregassa) a l'Alt Empordà, a partir de les vuit del vespre. Diumenge també n'hi poden haver al Baix Empordà fins a les dues de la tarda i s'espera mar de fons.