Catalunya esdevé el principal destí turístic de l'Estat

Des del gener, han arribat al país 8,7 milions de visitants internacionals

Catalunya ha rebut 2,1 milions de turistes internacionals al juliol, esdevenint el principal destí turístic de l'Estat. Els visitants han augmentat un 3,1% i ja representen un 26,7% del total espanyol, segons l'enquesta de Moviments Turístics a les Fronteres de l'Institut d'Estudis Turístics del Ministeri. El mercat francès va representar un terç del total de les arribades i experimenta una pujada de l'1,9%, tot i que els russos són els que més han contribuït al creixement.

De gener a juliol, Catalunya ha rebut un 8,7 milions de visitants, un 5,1% més que en els mateix període de 2012. El conjunt de l'Estat ha rebut des del gener 34 milions de turistes i el juliol ha marcat un rècord històric. L'Estat espanyol va rebre el passat mes de juliol 7.875.997 turistes internacionals, un 2,9% més que el mateix mes del 2012, constituint un nou màxim històric. Els països nòrdics, Regne Unit i Rússia van ser els principals responsables del creixement del més i Catalunya, juntament amb Andalusia, són els destins més beneficiats com a conseqüència de l'augment registrat.

Fins al juliol d'aquest any, més de 34 milions de turistes internacionals han visitat l'Estat, un 3,9% més que el mateix període de 2012. La xifra suposa el major registre històric del període després de superar els 33,6 milions de visitants rebuts en el mateix període de 2008.

Catalunya, Balears i Andalusia encapçalen el rànquing

Després de Catalunya, les Illes Balears se situen en la segona posició del rànquing de l'Estat, amb 6,2 milions des de principis d'any, un 7,5% més que el mateix període de l'any passat. Aquest juliol ha experimentat un augment de l'1,7% afavorit pel mercat alemany, el seu tradicional emissor, sumat als britànics, nòrdics i russos. Contràriament, el turisme italià ha disminuït.

Andalusia ha assolit quasi el milió de turistes al juliol, amb una forta presència de turistes nòrdics i britànics. Canàries, en quarta posició, ha vist augmentades les arribades en un 2,7%, i encadena tres mesos seguits d'expansió.

El País Valencià creix, Madrid decau

La consolidació del creixement des de principis d'any caracteritza el turisme internacional al País Valencià, registrant un avanç del 5,5% el juliol. Lideren les arribades els britànics, francesos i nòrdics sent aquests últims els majors impulsors de la pujada. En l'acumulat de l'amy, registra un increment de l'11,8% i més de 3,3 milions de turistes.

Per contra, la comunitat de Madrid decreix un 10,7% i encadena tres mesos de caigudes. El mercat italià és el major artífice de la caiguda, sumat a una disminució del turisme francès i llatinoamericà. Des del gener, ha rebut 2,8 milions de turistes, un 5,7% menys que el mateix període de l'any passat.