El Besalú Medieval recupera els torneigs de cavalls a la riba del Fluvià

La fira tindrà lloc els dies 31 d'agost i 1 de setembre

Una de les fires medievals més importants de Catalunya, el Besalú Medieval, recupera enguany els torneigs a la riba del riu Fluvià com una de les principals novetats d'aquesta edició. També torna la mostra de falconeria i el sopar medieval a la Taverna del Seny.

El Besalú Medieval compleix 15 anys amb més de 40 activitats programades i 20.000 visitants la darrera edició. La cita omple els carrers d’animació, música, abanderats, teatre, ballarines, tallers d’oficis, espectacles de foc i armes, mercats artesanals, visites guiades teatralitzades i culturals, gastronomia, lectures compartides i personatges provocadors.

Amb tot, també es manté el popular "Carrer dels Atrapats", visitat per milers de persones i que obre les seves portes la nit del divendres 30 d’agost.

La fira ha ampliat també l’oferta dels tallers infantils; els menuts podran convertir-se per unes hores en artesans d’oficis centenaris: flequers medievals, hortolans, arquers, cistellers, alquimistes, sense oblidar l’Escola de Cavalleria on es divertiran superant diferents proves pròpies de valents cavallers.

Pels amants de la història s’han programat diferents visites guiades, teatralitzades expressament, per conèixer amb més profunditat el patrimoni de la Vila Comtal.  També es tindrà l’ocasió de compartir un passeig amb l’escriptor Martí Gironell, el qual mostrarà els racons més particulars que van inspirar la seva novel·la “El Pont dels Jueus”, traduïda a nombrosos idiomes.


 
Pont de Plata

Dins de la fira té lloc l’entrega del “Pont de Plata”.  Un reconeixement públic a ciutadans que han demostrat una implicació especial amb la vila.  Aquest any el Pont de Plata recau sobre en Pere Soler, un gran impulsor de la vida cultural i social del municipi i també s’entregaran a títol pòstum a l’Artur Mercader, chef del Restaurant Pont Vell i a en Josep Parés fundador de l’associació cultural Acunç.  

Els menors de 12 anys tenen l’entrada gratuïta i el cost per a la resta de visitants és de 3 euros per tots dos dies de fira.