L'Acustiqueta es fa gran

La programació familiar de l'Acústica s'estrena a la Plaça de Catalunya i es manté la Rambla, la Plaça Josep Pla i els museus

La segona edició de l'Acustiqueta -la programació diürna adreçada al públic familiar del festival Acústica- vol superar les 15.000 persones que van assistir-hi l'any passat.

Això ha dut els organitzadors a traslladar alguns dels concerts a la Plaça Catalunya -amb capacitat per 8.000 persones- i a crear un espai d'oci, 'Jocs', a la Plaça Josep Pla. A més, es mantenen els concerts a la Rambla així com l'oferta de tallers familiars i infantils als museus de Figueres.

Enguany destaca l'espectacle de Pinker Tones i Albert Pla ('Rolf&Flor'), els concerts d'Abbey Road i l'Orquestra Di-versiones o l'espectacle 'Zoomwats', en què participen músics com Jofre Bardagí, Txell Sust o Salva Roncero (Lax'n'Busto).

Per poder acollir més públic, l'escenari de la Plaça Josep Pla s'ha traslladat a la Plaça Catalunya, que triplica l'aforament de l'anterior. A més, l'Acustiqueta incorpora l'espai 'Jocs', que acollirà estands de diferents empreses destinades al públic familiar, amb tallers infantils i familiars durant tot el dia perquè l'activitat del festival no s'aturi en cap moment. De la mateixa manera, hi haurà concerts a la Rambla i es repeteixen els tallers organitzats de la ma dels museus de la ciutat (Museu del Juguet, Museu Dalí i Museu de l'Empordà).

Aquest creixement és fruit de la gran afluència de públic registrada en la primera edició de l'Acustiqueta, que fins i tot va superar les expectatives dels organitzadors. El director del festival, Xavi Pascual, ha confessat que es van "sorprendre" davant les 15.000 persones que van passar per Figueres per gaudir amb la programació diürna i gratuïta destinada al públic familiar. Es tracta, a més, d'un públic "completament diferent" que l'assistent al festival nocturn.

Enguany, doncs, l'Acutiqueta repeteix i "amb més força", perquè l'any passat alguns dels espais ja "van quedar petits". L'escenari principal permetrà acollir 8.000 persones, i el de la Rambla 4.000 més, ha detallat Pascual.

Els dies 30 i 31 d'agost i 1 de setembre, coincidint amb les dates del festival mare, l'Acústica, aquells que s'interessin per la programació diürna i gratuïta de l'Acustiqueta podran gaudir d'una desena d'espectacles i encara més activitats per la canalla, entre petites actuacions i tallers.

Divendres serà el torn de l'espectacle 'El Pot Petit', a l'escenari de la Rambla, el concert de Landry el Rumberu, a la Plaça de Catalunya, i per tancar, l'Orquestra Di-Versiones, altre cop a la Rambla. Dissabte es viurà el concert matinal-espectacle 'ZoomWatts', estrenat al Temporada Alta 2012, consistent en la interpretació de contes musicats a càrrec d'una selecció de músics catalans prou coneguts, com el cantant de Lax'n'Busto, Txell Sust o Jofre Bardagí.

A la tarda hi ha programades les actuacions del grup de tambors i xanquers Xirois i l'espectacle '2Princesesbarbudes' d'Helena Casas (ex Pomada). A última hora de la tarda actuaran els Abbey Road, el popular conjunt català de tribut a The Beatles, que oferiran 'Beatles for Kids'.

El darrer dia, diumenge, es podrà veure un dels espectacles més destacats del programa. Es tracta de 'Rolf&Flor', l'adaptació escènica del conte homònim elaborat pel duet electrònic The Pinker Tones, i que interpretaran en col·laboració amb Albert Pla, exercint de narrador de la història.

En paral·lel, a la zona de 'Jocs', la canalla es divertirà amb activitats ben diverses, des de karaoke a exhibicions i classes de hip-hop, passant per classes de ioga per a nens i tallers de percussió.

Acord amb l'Usap de Perpinyà

L'Acustiqueta no es conforma amb convocar públic familiar català sinó que aspira a representar una oferta d'interès pels habitants de la Catalunya Nord. Per aquest motiu el festival ha tancat un acord amb l'emblemàtic equip de rugbi de Perpinyà, l'Usap, per tal de promoure el certamen a la zona.

En virtut d'aquest acord, el club promociona el festival en els partits que l'equip està disputant ja a la lliga francesa de rugbi, i a canvi disposarà d'un estand a la zona d'oci del certamen. A més, l'Acustiqueta realitzarà una roda de premsa de presentació del festival a Perpinyà.