Fernández dóna per fet que Nadal continuarà com a president del partit a Girona

El primer secretari admet que el PSC té "un problema de projecte i de discurs"

El primer secretari dels socialistes a Girona, Juli Fernández, ha donat per fet que Joaquim Nadal continuarà encapçalant el partit a la demarcació. Tot i discrepar obertament "amb les formes" com Nadal va fer públic que presidiria el Pacte Gironí pel Dret a Decidir, i qüestionar que aquesta decisió pot entrar en col·lisió amb el projecte del PSC a Girona, Fernández ha dit que en cap cas s'ha posat el seu càrrec damunt la taula.

En una entrevista al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', el primer secretari també ha admès que el PSC té "un problema de projecte i de discurs" perquè, sistemàticament, els seus càrrecs fan públiques "opinions dispars i diverses". El primer secretari del PSC gironí no ha amagat que no li van agradar gens les formes amb què Nadal va anunciar que presidiria el Pacte Gironí pel Dret a Decidir. Fernández discrepa de la lectura que en fa Nadal, dient que es tracta d'una decisió personal, perquè ell creu que no es pot deslligar del càrrec de president del PSC a Girona. "Ha de pensar que qualsevol acció que fa té incidència en el projecte col·lectiu", ha assegurat el primer secretari.

De fet, aquest serà un dels punts que figurarà en l'ordre del dia de l'executiva que el PSC de les comarques gironines farà al setembre. Ara bé, en cap cas, però, es posarà sobre la taula la continuïtat o no de Joaquim Nadal com a president dels socialistes a Girona. "Jo dono per fet que ha de continuar, però sí que cal veure si la seva opció ajuda o no al projecte de partit i, sobretot, al grup municipal de Girona", ha dit el primer secretari.

Durant l'entrevista al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', Juli Fernández també ha reflexionat sobre les diverses veus que s'han aixecat en el si del PSC. "El partit té un problema de projecte i de discurs, i quan sistemàticament les opinions són dispars i diverses, això crea incoherències i distorsió", ha admès el primer secretari.

Per això, Fernández ha assegurat que cal debatre -tant a nivell de federació gironina com nacional- de quina manera es gestiona aquesta "diversitat" de veus. "Sóc del parer que no sobra ningú, però el que no pot ser és que llancem discursos diferents, o bé matisats, de manera recurrent", ha dit el primer secretari.

La Via Catalana, difícil de compartir

La Via Catalana del proper Onze de Setembre també és un dels temes al qual s'ha referit el primer secretari del PSC gironí durant l'entrevista. En resposta a la crida que ahir va fer el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, demanant als socialistes que s'hi repensessin i se sumessin a la cadena humana, Juli Fernández ha estat clar.

"Si la cadena hagués estat pel dret a decidir hauria tingut molt més consens que no pas per la independència", ha dit. Per a Fernández, que l'objectiu de la Via Catalana sigui l'estat lliure és "legítim", però això xoca de ple amb les tesis federalistes que propugna el PSC. "Se'm fa molt difícil de compartir quan nosaltres apostem pel dret a decidir i venem una alternativa que no és la ruptura", ha declarat.

Juli Fernández ja ha avançat que ell no se sumarà a la cadena humana per a la independència, però sí que ha respectat que hi hagi militants del PSC que optin per fer-ho.

Per últim, el primer secretari del PSC a Girona ha lamentat les paraules del diputat Xavier Sabaté, que va vincular les morts d'aquest estiu a les platges amb la Via Catalana. Juli Fernández ha qualificat les declaracions de "desafortunades", dient que es posen en terreny "perillós". "Ara ens cal serenor per garantir el dret a decidir, i si no ens carreguem de raons tots plegats l'èxit de fer una consulta legal i acordada pot fracassar", ha conclòs.