L'home trobat mort en un pis de Lloret de Mar es va suïcidar

La parella sentimental de la víctima i una amiga quedaran lliures en les properes hores

Gir copernicà en el cas de l'home rus trobat mort en un pis de Lloret de Mar. Els Mossos d'Esquadra, després d'investigar-ne la mort i prendre declaració a diversos testimonis, han tancat l'assumpte tipificant-lo com a suïcidi. Entre d'altres, a l'hora d'arribar a aquesta conclusió, s'ha tingut en compte el resultat de l'examen forense -que ha conclòs que el rus va morir per asfíxia- i les marques que presentava al coll (compatibles amb haver-se escanyat amb una cadena que penjava del bany).

La troballa del cadàver es va fer aquest dilluns pels volts de les onze de la nit. Després que uns veïns els alertessin, els mossos van anar fins al pis on, des de feia un mes i mig, una compatriota havia acollit la parella de russos. El bloc, conegut com a 'Garden Lloret', està situat al número 8 del carrer Pere Codina, en ple barri de Fenals.

Quan els agents van entrar al pis, el 6è 9a, es van trobar l'home rus mort al lavabo. A l'interior de l'habitatge també hi havia les dues dones amb evidents símptomes d'embriaguesa. De fet, tant l'una com l'altra anaven molt begudes. Els mossos les van detenir, inicialment per desobediència, tot i que després també s'investigava si tenien alguna relació amb la mort del rus.

Llibertat en properes hores

Ara, un cop la investigació ha conclòs que es tractava d'un suïcidi, les dues russes quedaran en llibertat en les properes hores. Precisament, la xicota de la víctima -de nom Irina- ja havia explicat que el seu company s'havia suïcidat al conserge i a una veïna del bloc Les Amèriques, on la parella vivia abans que els fessin fora per impagament de lloguer.

Dilluns al matí, la dona va dir-los que tenien el rus mort al lavabo, i que no sabien què fer-ne. Tant ella com l'amiga, però, es van resistir a anar a la policia, perquè deien que la víctima no tenia papers i que això els podria suposar problemes.

A la tarda, després que el conserge truqués diversos cops a la dona, ella li va dir que havien pensat anar a buscar pales i enterrar l'home a la muntanya. Això va ser el què va empènyer el conserge i la veïna de Les Amèriques a anar fins a la comissaria de Lloret de Mar per posar els mossos en alerta.