Una família de Maçanet de la Selva, ferida al correfoc de Vilosell

Un petard va impactar contra els sis gironins que ja els han donat d'alta

Les deu persones ferides per cremades durant el correfoc de les festes del Vilosell (les Garrigues), entre elles sis membres d'una família de Maçanet de la Selva, ja han estat donades d'alta, segons han informat fonts mèdiques.

Tots deu van resultat ferits lleus -tot i que en un primer moment s'ha informat de quatre greus- quan un petard de la colla de diables es va desviar i va anar a impactar contra un grup de persones. Segons ha informat Protecció Civil posteriorment, dels deu atesos pel SEM tres van anar pel seu propi peu a l'Arnau de Vilanova, a un altre li van donar l'alta en el mateix lloc dels fets, i els altres sis van ser traslladats a l'hospital per tres ambulàncies del SEM amb cremades de diversa consideració.

L'alcalde accidental del Vilosell, Josep M. Tost, ha posat el consistori a disposició dels afectats. Tost ha explicat que en el moment dels fets la plaça era plena d'espectadors quan un dels petards s'ha desviat de les torxes del grup de diables i ha caigut sobre un grup de veïns i sis membres d'una família de turistes de Maçanet de la Selva que estiueja a Vilanova de Prades (Conca de Barberà), prop del Vilosell. Segons l'alcalde, cap dels afectats tindria intencions d'emprendre accions legals pel que ha estat considerat un accident. El Vilosell continuarà la Festa Major, tot i que aquesta tindrà un caire menys alegre de l'habitual.


A banda, una de les persones ferides, Maite Nogué, ha detallat que en el moment de l'incident el coet ha sortit disparat com un projectil. En el seu cas li ha impactat just al costat de l'ull, però no li ha afectat la zona ocular. Segons ha narrat "a la senyora del costat se li han encès els cabells". Immediatament després dels fets s'ha obert el consultori local de la població on un metge que estava a la festa i diversos sanitaris han atès els ferits. Al cap de quinze minuts han arribat els serveis d'emergències que han acabat traslladant alguns dels ferits a l'Hospital Arnau de Vilanova.