Detinguts quatre immigrants en situació irregular a Alp, treballadors d'una empresa de Barcelona

També es va arrestar a una cinquena persona per explotació laboral

Agents de Policia Nacional pertanyents a la Unitat d'Estrangeria i Documentació de Puigcerdà (Cerdanya) han detingut cinc persones. Quatre d'aquestes es trobaven en situació irregular i al cinquè se l'acusa d'un delicte d'afavoriment de la immigració irregular i l'explotació laboral.

Els fets van tenir lloc l'1 de juny quan els agents es trobaven fent un control a l'entrada dels túnels del Cadí, moment en què es van adonar que una furgoneta intentava eludir el control policial. Els agents van procedir a donar l'alt, identificant tots els seus ocupants.

El resultat de la identificació va posar al descobert que quatre dels passatgers del vehicle es trobaven en situació irregular, però no el conductor. La furgoneta anava plena d'instruments de pintura i material de neteja, per això els agents es van interrogar els ocupants del vehicle, que van confirmar que estaven empleats en una empresa de Barcelona que feia feines per la zona de la Cerdanya.

Per tot això, els agents van procedir a la detenció del conductor per un delicte d'afavoriment de la immigració irregular i explotació laboral.

Paral·lelament, als altres identificats se'ls va oferir la possibilitat de col·laborar amb la policia en la lluita contra les organitzacions que es lucren a través de la immigració irregular, però aquests van declinar l'oferta.

Així doncs, en trobar-se en situació irregular van ser detinguts i se'ls ha obert un expedient d'expulsió del país.

El conductor detingut, una vegada instruït l'atestat policial, va ser posat en llibertat amb l'advertència de l'obligació de comparèixer davant de l'autoritat judicial quan fos requerit.

Per part de la Unitat d'Estrangeria de Puigcerdà, s'han comunicat a la Inspecció de Treball les irregularitats detectades per a l'obertura d'expedient sancionador a l'empresa barcelonina.