Roba en una fleca i s'oblida el DNI sota un arbre del davant

El lladre va amagar la documentació entre unes herbes

Els mossos i la policia local de l'Escala (Alt Empordà) han detingut un lladre que va entrar a robar de matinada en una fleca del municipi. L'home va esmunyir-se a dins del forn de pa després de treure diverses làmines de vidre de la porta i deixar-hi un forat prou gros per permetre-li passar. Mentre estava en plena feina, però, el lladre va despertar els propietaris, que viuen al pis superior on hi ha la fleca.

Allò curiós del cas és que, a l'hora de fugir, el lladre va decidir amagar les seves pertinences i part dels vidres que havia tret de la porta sota un arbre situat al mateix carrer. Quan els agents ho van descobrir, només van haver d'esperar que l'home tornés a recuperar-les per detenir-lo. El robatori a la fleca de l'Escala va tenir lloc aquest dilluns pels voltants de les quatre de la matinada. El lladre, un home de 34 anys, va entrar al forn de pa aprofitant que la porta de vidre tenia diverses làmines a la part superior que es podien desmuntar.

L'home en va treure cinc i, quan va tenir un forat prou gros per poder-hi passar, es va esmunyir a l'interior del local. Mentre estava en plena feina, però, va fer massa soroll, i va despertar els propietaris de la fleca, que dormen al pis superior on hi ha el forn de pa. Els amos van avisar la policia i, al cap de poca estona, una patrulla mixta va anar al lloc.

Després de parlar amb la propietària, els agents van inspeccionar tant la fleca com la zona del carrer propera al local. A dins l'establiment, van trobar la màquina registradora llançada per terra i una mica de remenament per tot arreu.

La sorpresa va arribar, però, quan van començar a buscar pel carrer. A sota d'un arbre, situat a uns escassos 10 metres del forn de pa, els agents hi van trobar una col·lecció d'objectes ben peculiar. Mig amagats entre les herbes, hi havia un telèfon mòbil amb el seu carregador, un joc de claus, un DNI, un permís de conduir i dues de les làmines de vidre que el lladre havia arrencat de la porta de la fleca.

Amb totes aquestes proves, la patrulla mixta només va haver d'esperar que el lladre tornés per recuperar les seves pertinences. Al cap d'una hora, els agents van veure un home que anava de dret cap a sota l'arbre. Quan els policies van sortir de la foscor, el lladre va intentar canviar de direcció per despistar-los, però la patrulla el va aturar, identificar i detenir per un delicte de robatori amb força.

El lladre té 34 anys i és veí de Santa Cruz de Tenerife. L'endemà, l'home va passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Figueres. Després de prendre-li declaració, el jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs.