La segona exposició de l'Espai Thyssen supera els 10.000 visitants en un mes

Un 47% del públic és de Catalunya

Quan es compleix un mes des de l'obertura, la mostra Sisley-Kandinsky-Hopper de la Col·lecció Carmen Thyssen a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ja ha superat els 10.000 visitants.

L'exposició, que es pot veure a l'Espai Carmen Thyssen, ha registrat un 47% de públic procedent de Catalunya. Cal destacar la xifra de turistes francesos, un 29% ; mentre que el públic que s'ha desplaçat d'altres punts de la península representa un 8,2 % del total. La Gran Bretanya, Alemanya i els Països Baixos, els segueixen quant a nombre de visites, segons l'Oficina de Turisme de Sant Feliu de Guíxols.

De  les novetats d'aquesta segona temporada, destaca la bona acollida dels concerts gratuïts que van tenir lloc a les sales de l'exposició els dies 7, 8 i 9 d'agost, dintre de la programació de Música a la ciutat de la 51ena. Edició del Festival de la Porta Ferrada.

Aquesta és una exposició amb mig centenar de peces que fa un recorregut d'un segle (des de la segona meitat del dinou fins a meitat del vint), a través de l'obra d'una quarantena d'artistes.  Del paisatge romàntic a l'expressionisme i l'abstracció, les sales posen en relació la pintura nord-americana, l'europea i la catalana.  La mostra també sintetitza bona part de les característiques de la col·lecció de pintura de Carmen Thyssen-Bornemisza i expressa el seu lligam amb la localitat del Baix Empordà.

L'exposició serà oberta al públic fins el 13 d'octubre al Palau de l'Abat integrat al  conjunt monàstic, recentment restaurat, del monestir de Sant Feliu de Guíxols.