El Festival de Peralada acull l'estrena mundial de l'òpera de cambra 'Wow!'

Xavier Albertí, nou director del TNC, s'encarrega de la direcció escènica, l'escenografia i la il·luminació

El Festival Castell de Peralada continua apostant per les produccions d'artistes catalans. En aquesta edició ho fa amb l'estrena mundial de l'òpera de cambra 'Wow!', del compositor barceloní Alberto García Demestres.

'Wow!' és una òpera d'"avui" sota la guia escènica del director del Teatre Nacional de Catalunya, el músic, actor i director teatral Xavier Albertí. La partitura i el text -un encàrrec del Festival Castell de Peralada - neixen de la mà d'Albert García Demestres, un compositor fascinat per l'art líric que ja compta amb diverses òperes estrenades en el seu haver. Aquesta vegada aposta per una obra de cambra cantada en anglès i estructurada en un acte, amb pròleg i quatre escenes; el llibret s'inspira en expressius textos de Walt Whitman i Oscar Wilde que parlen de somnis, mort i immortalitat.

L'obra parla de la relació entre Oscar Wilde, interpretat pel tenor Antoni Comas, i Walt Whitman, personatge que interpreta el baríton Joan Martín-Royo, amb la soprano Elisenda Pujals com a Woman.

L'escenari escollit per a l'estrena ha estat el claustre de l'església del Carme, un espai que es va obrir l'edició anterior amb l'estrena mundial de l'òpera 'Java Suite', i que es torna a habilitar per encomanar la seva atmosfera gòtica a 'Wow!'.

L'òpera, que està cantada en anglès, compta amb subtítols projectats als murs del claustre per facilitar el seguiment de l'obra al públic assistent.