Les tempestes descarreguen amb força al Gironès i la Selva

Els Bombers de la Generalitat han rebut ja 21 avisos per inundacions

Un front de tempestes descarrega amb força aquest dimarts a la tarda a Osona, el Gironès i la Selva. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), els xàfecs han deixat fins a 39,7 litres en 30 minuts a Vic, 32 litres a Montesquiu, 28 litres a Orís, 26,6 litres a Gurb, i 26,5 a Anglès.

En diverses poblacions, com a Quart, la forta tromba d'aigua ha anat acompanyada de calamarsa o pedra. Els Bombers han rebut fins a les sis de la tarda, un total de 21 avisos a Osona per inundacions de baixos o aparcaments i per embornals embossats, especialment a Manlleu.

A Vic, l'aiguat ha inundat el pavelló municipal del Castell d'en Planes, negant les oficines d'entitats i el local de Protecció Civil.

Pel que fa a quantitats acumulades, destaquen els 55 litres de Manlleu, els 56 de Sant Esteve de Llémena, els 43,6 litres de Vic, els 43,2 de Montesquiu, els 40,6 d'Orís, els 30,3 d'Anglès o els 25,4 d'Olot. En les properes hores, els xàfecs s'aniran desplaçant cap al sud de la Selva, el Vallès Oriental i el Maresme, tot i que amb molta menys intensitat.

39 trucades al 112 per les pluges

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha posat en alerta el pla Inuncat per les tempestes intenses d'Osona. El telèfon d'emergències 112 ha rebut 39 trucades per incidències relacionades amb la pluja des de les 16:30 hores fins a les 18:30 h. 17 d'aquestes trucades s'han fet des de Manlleu. Paral·lelament, els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 17:00 hores, una trentena d'avisos per inundacions a la comarca d'Osona (12 concentrats a Manlleu). Les actuacions han estat per inundacions de baixos i soterranis, filtracions, neteges d'embornals i acumulació d'aigua al carrer.