Blanes compta amb l'aparcament més car d'Espanya

La nova tarifa aprovada pel consistori és de 3,68 euros l'hora

El municipi de Blanes (Selva) comptaria amb l'aparcament més car de tot l'estat espanyol segons publica avui Directe!cat. El grup municipal del PSC, amb el suport de CiU, hauria aprovat una nova tarifa de 3,68 euros l'hora, més cara que els aparcaments Saba Barcelona (3,06), Saba Marbella (2,76) o Saba Badalona (2,60).

L'increment es va aprovar amb caràcter d'urgència al darrer plenari municipal per començar a entrar en vigor aquest agost. Altres municipis que també han registrat un augment de preu als aparcaments ho han fet de forma més moderada com per exemple Figueres (2,73 euros) o Girona (2,36 euros).

Compensacions a Saba

El canvi de tarifa ve motivat per les compensacions que exigeix l'empresa després que l'Ajuntament decidís oferir una hora gratuïta d'aparcament als blanencs. L’hora gratuïta va ser acordada per l'anterior govern de CiU a proposta d'ERC amb la condició que no generava cap cost a les arques municipals.

Tanmateix SABA, concessionària de l’aparcament per 50 anys va saltar amb el canvi de govern municipal amb exigències de compensacions.

"Barrufetlàndia"

El municipi de Blanes ha vist incrementat de forma significativa el nombre de zones blaves al llarg de la ciutat. La concessió de les mateixes també va a càrrec de Saba, la qual en podrà explotar el seu ús pels propers deu anys. En total s'han comptabilitzat més de 2.000 zones blaves d'aparcament, fet que li ha valgut el sobrenom de "Barrufetlàndia" al municipi per part de veïns i visitants.


El fet que més molesta als usuaris és que molts d'aquests aparcaments de pagament es troben situats lluny del centre, on no és habitual fer pagar per estacionar el vehicle.