Figueres tindrà un Carnet Jove propi que es podrà fer servir als comerços i establiments de la ciutat

L'acord amb l'Agència Catalana de la Joventut vol "estrènyer" l'arrelament i identitat dels nois i noies

L’Agència Catalana de la Joventut i l’Ajuntament de Figueres han posat en marxa aquesta setmana el nou Carnet Jove de Figueres. L’objectiu és que carnet reforci el vincle del Carnet Jove d’àmbit nacional amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat.

Amb aquesta iniciativa, que es presentarà a l’octubre, s’incrementaran els avantatges actuals de proximitat per al jovent de Figueres. Així, es pretén que els i les joves puguin fer servir més el carnet en comerços i establiments del municipi i, d’aquesta manera, "estrènyer" el seu arrelament i identitat amb Figueres.

El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar gairebé 520.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. En l'àmbit local hi ha 3.588 joves que són titulars del Carnet Jove a Figueres, on ara hi ha 83 avantatges.

La posada en marxa del nou Carnet Jove de Figueres marcarà el punt de partida d’expedició dels nous carnets, que inclouen l’escut de l’Ajuntament de Figueres. D’aquesta manera, els joves que són titulars del Carnet Jove veuran com automàticament el carnet també se’ls converteix en el del seu municipi.

La posada en marxa del carnet també serveix per a intensificar la campanya per a captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes i avantatges al municipi. Aquests nous avantatges s’afegiran a l’oferta actual del CJ al municipi, repartida actualment entre els àmbits de salut (16,9%), formació (15,7%), esports (9,6%), turisme i mobilitat (8,4%), tecnologia (8,4%), cultura (6%), lleure (3,6%) i altres (31,3%).

Entre aquests avantatges s’hi compten serveis com ara el Teatre Museu Dalí, el Museu del Joguet, l’Aula Teatre, el club esportiu d’immersió Minisub o la proposta Patronatge i Confecció Figueres.

D’aquesta oferta se'n poden beneficiar els 3.588 titulars (48% noies i 52% nois) que el Carnet Jove té avui a Figueres repartits entre les següents franges d’edat: 12-13 anys (1%), 14-17 anys (13%), 18-21 (25%), 22-25 (27,8%), 26-30 (28,8%) i 31 anys (4,4%).Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 32% del Carnet Jove entre el total de joves residents a Figueres.

A més del jovent figuerenc, dels descomptes al comerç i serveis del CJ a la capital de l’Alt Empordà també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la demarcació de Girona (54.925 joves), al conjunt de Catalunya (gairebé 520.000 joves) i arreu d’Europa (més de 7,5 milions).

Els joves de Figueres que decideixin de fer-se nous titulars del Carnet Jove a partir de l’octubre ho podran a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. El Carnet Jove de Figueres té un format digital i es pot fer servir directament des de l’APP mòbil del Carnet Jove.

Per tal de disposar del carnet, els joves hauran d’acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de Figueres a l’APP del CJ.

Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove als ens locals el 2018 en un total de set municipis catalans