Posen a la venda les primeres entrades pels espectacles del Temporada Alta 2024

La 33a edició anirà del 12 de setembre al 8 de desembre

El festival Temporada Alta ha posat a la venda un avançament de la seva programació musical i dels espectacles teatrals i familiars que es veuran en la seva 33a edició. També es dona a conèixer les dates del festival que aniran del 12 de setembre al 8 de desembre, el nou cartell per l’edició 2024 i el protagonista del curt d’enguany.

Les entrades per aquests concerts i espectacles es posen a la venda avui a través del web del festival, mentre que la resta de programació es farà pública el pròxim 29 d’agost.

Aquest any, el festival acollirà, dins de la programació, Carmina Burana de la Fura dels Baus a l’Auditori de Girona i amb coorganitzat amb Ibercamera. La Fura dels Baus portarà una trepidant posada en escena de la reconeguda obra musical del compositor Carl Orff, a partir de cants medievals, amb escenes impactants, efectes especials i imatges projectades al voltant d’un grup d’intèrprets i una orquestra.

Avançament de la programació musical

Abans de la presentació de la programació del festival, Temporada Alta avança, com sempre, part de la programació musical, concretament 10 dels concerts d’aquesta nova edició. D’entre el grup d’artistes que passaran per Girona i Salt, destaquen els internacionals Marisa Monte, excepcional intèrpret i compositora brasilera i figura icònica de la música del seu país, Jeff Mills, l’emblemàtic DJ nord-americà representant de la música electrònica underground, Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox, l’energètica banda dels EUA que versiona els èxits del pop d’avui amb els sons clàssics dels millors músics de la primera meitat del segle XX, o Soweto Gospel Choir, agrupació que representa de manera única i inspiracional el poder de la música Gospel africana.

Aquests artistes se sumaran a les actuacions de Guillem Gisbert, exlíder de Manel que presenta el seu primer disc en solitari, Sílvia Pérez Cruz que actuarà acompanyada del prestigiós guitarrista argentí Juan Falú, la cantautora mallorquina Maika Makovski que interpretarà les cançons del seu nou disc encara no presentat (concert coorganitzat amb el Festival Neu), Mushkaa, artista revelació de la nova música urbana en català, la Gio Symphonia, que faran un homenatge al compositor Steve Reich, o Joan Colomo, un dels cantautors catalans més singulars, prolífics i sorprenents de l’escena actual, que acaba de treure nou disc.

Propostes familiars i teatrals

El festival gironí aprofita aquest primer avançament de la programació per posar també a la venda les entrades de tres espectacles familiars que han sigut tres dels grans èxits històrics de la programació familiar de la història de Temporada Alta.

D’aquesta manera, Slava’s Snowshow, el gran espectacle de l’emblemàtic clown rus Slava Polunin, torna al Teatre Municipal de Girona, després de 6 anys, per oferir un divertit show de neu, diversió i moltes i imaginatives sorpreses.

També tornen a Temporada Alta El Petit Príncep, l’exitós i multipremiat musical familiar d’Àngel Llàcer i Manu Guix, basat en el mític conte d’Antoine de Saint-Exupéry, després de 10 anys d’èxit omplint les sales per tota Catalunya.

Finalment, El Pot Petit, després de liderar, en l’edició anterior, la jornada de teatre familiar la petiTA a la Fira de Girona, presentarà a Temporada Alta el seu nou espectacle per a tots els públics.

Dins de l’oferta teatral, la programació del festival comptarà també amb l’espectacle Operetta, de Cor de Teatre, un espectacle que adapta amb humor alguns dels temes més coneguts de la història de l’òpera, i La disputa, el nou espectacle dirigit i protagonitzat per Josep Maria Flotats que posa en escena un combat intel·lectual entre dos dels filòsofs més importants del segle XVIII: Voltaire i Rousseau.

El curt i el cartell de TA24

Seguint la línia de col·laborar amb reconeguts artistes plàstics per dissenyar el cartell del festival, aquest any, Temporada Alta compta amb Isabel Banal (Castellfollit de la Roca, 1963) per l’edició de 2024.

La seva obra deriva d’una sèrie de treballs fotogràfics on l’artista posa en relació elements de la natura i la vida quotidiana amb el seu cos. En aquest cas, col·loca a l’alçada del cap, a manera de màscara un bidó d’aigua per interpel·lar, conscient dels moments que estem vivint de canvi climàtic i sequera, sobre la pèrdua del valor sagrat de l’aigua i de com ha passat a ser un article de consum més.

D’aquesta manera, Isabel Banal se suma a una extensa llista de personalitats que han col·laborat amb el festival en la creació del cartell, com Antoni Tàpies, Cristina de Middel, Carles Santos, Carmen Calvo, Joan Fontcuberta, Eulàlia Valldosera, Narcís Comadira, Eugènia Balcells, Frederic Amat, Carme Sanglas, Enric Pladevall o Ferran Adrià, entre altres.

D’altra banda, el curt de presentació del festival serà protagonitzat per Oriol Pla, que també presentarà, en aquesta edició, el seu nou espectacle com a creador: Gola. Sota la direcció audiovisual de Salvador Sunyer i Vidal, autor dels primers curts del festival, aquest inèdit equip artístic pren el relleu d’Albert Serra i Isaki Lacuesta, directors dels curts de les darreres edicions.