Mor ofegat un home francès de 67 anys en una platja de Sant Feliu de Guíxols

Els banyistes han alertat als socorristes que hi havia algú surant a l'aigua

Passaven pocs minuts de dos quarts de dotze del matí, quan diversos banyistes han alertat el socorrista de la platja que hi havia un home surant dins l'aigua. La víctima, un francès de 67 anys, es trobava en un dels extrems de la platja de Sant Pol, a tocar de la Taverna del Mar.

Després de treure'l de l'aigua, ja inconscient, els equips de la Creu Roja han fet les primeres maniobres de reanimació, tot i que sense èxit. Fins a aquesta zona de la platja s'hi han desplaçat una ambulància i l'helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que també han provat de reanimar la víctima. L'home, però, no ha respost i no s'ha pogut fer res per salvar-li la vida.

Fins a la platja de Sant Pol també s'hi han desplaçat tres patrulles dels Mossos d'Esquadra. En aquesta platja de Sant Feliu de Guíxols, plena de banyistes, avui oneja la bandera verda.

Amb la d'avui, ja són catorze les persones que han perdut la vida aquest estiu a les platges catalanes. A les comarques gironines, diumenge de la setmana passada, una dona de 71 anys va morir mentre es banyava a la platja de Santa Margarida de Roses (Alt Empordà).

I aquest mateix dissabte, els socorristes van haver de rescatar una dona que s'estava banyant a la platja gran de Sant Feliu de Guíxols. La banyista es va trobar malament mentre estava dins l'aigua i va començar a demanar auxili. Uns nois van alertar el socorrista de la Creu Roja, que la va treure del mar. Després de rebre assistència a la platja, va ser traslladada a una ambulància.

Protecció Civil recorda la importància de respectar les normes de bany i el color de les banderes, així com seguir sempre les indicacions dels socorristes.