Mor Maria Cobarsí, impulsora de 'Girona, Temps de Flors'

L'alcalde, Carles Puigdemont, assegura que Girona "ha perdut un referent, una persona clau per a la ciutat"

La impulsora del certamen 'Girona, Temps de flors', Maria Cobarsí, ha mort a Girona la matinada passada als 90 anys després d'una llarga malaltia. En conèixer la notícia, l'alcalde, Carles Puigdemont, ha assegurat que Girona "ha perdut un referent, una persona clau per a la ciutat". Està previst que l'enterrament es faci aquest dilluns a dos quarts de sis de la tarda a l'església de Sant Josep.

Fa més de 50 anys Cobarsí va ser una de les impulsores d'una exposició de flors pels patis del Barri Vell, un certamen floral que ha anat creixent i s'ha convertit en multitudinari. Cobarsí no va poder participar en la inauguració de la darrera edició a causa del seu delicat estat de salut. Maria Cobarsí i Corretger va néixer el 17 d'abril del 1923 a Vilobí d'Onyar.

Reconeguda com la impulsora del certamen 'Girona, Temps de Flors', es va encarregar de l'organització d'aquest festival durant més de 40 anys. Aquest certamen floral, que ha aconseguit renom internacional, va sorgir com una iniciativa de la secció femenina de la Falange, on Cobarsí va ser la delegada des del 1957 fins al 1997. L'any 1968 va rebre la medalla de plata de la ciutat durant la clausura de l'exposició de flors al monestir de Sant Pere de Galligants.

Veïna de Girona, Cobarsí ha perdut la vida al voltant de la una d'aquesta passada matinada i està previst que l'enterrament es faci aquest dilluns a dos quarts de sis de la tarda a l'església Sant Josep de la ciutat. "Sense la Maria és impossible explicar el fenomen de 'Girona, Temps de Flors', no només pel projecte floral sinó per l'extraordinari motor de voluntariat i projecció exterior de Girona", ha lamentat l'alcalde de la ciutat. Segons Puigdemont, Girona "ha perdut un referent clau". "Ella va estar al capdavant de totes les edicions del festival fins aquest últim any quan la seva salut era més delicada que de costum", ha explicat el batlle.

Tant Puigdemont com el regidor de Sostenibilitat i alcalde en funcions, Jordi Fàbrega, Cobarsí va saber "adaptar-se" als canvis i "reinvertar-se". "És una gran pèrdua i ara haurem d'aprendre a organitzar l'esdeveniment sense la seva presència i ajuda", ha comentat el regidor.