Figueres habilita un espai per llançar petards al Firal i intensifica els controls contra l'incivisme

Serà a la plaça Europa des d'aquest divendres i fins al 30 de juny

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) habilitarà un espai "segur" per al llançament de petards a la plaça Europa del Firal i intensificarà els controls contra l'incivisme en aquest àmbit. A les portes de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere, el consistori engega una campanya especial de conscienciació, informació de les ordenances i controls, especialment en els punts conflictius de la ciutat que acumulen queixes dels veïns.

En aquest sentit, Guàrdia Urbana, ja ha iniciat dispositius estàtics nocturns amb vehicle policial, que s'allargaran fins al 30 de juny, en aquests punts conflictius entre les 21h i entrada la matinada.

Aquesta setmana també s'iniciarà la campanya informativa i de sensibilització, sota el lema "A Figueres, celebren les revetlles amb civisme" amb material divers a través de xarxes socials i en equipaments públics municipals, i la realització de diversos vídeos amb Guàrdia Urbana i material informatiu sobre l'ordenança de civisme i convivència i la normativa estatal sobre ús de pirotècnia segons les edats.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament recorden que l'ordenança de civisme i convivència recull que està prohibit encendre foc i fer activitats pirotècniques a la via pública i als espais públics, especialment a les zones arbrades i als espais naturals, sense autorització.

També recorden que està prohibit llençar, col·locar o dirigir petards sobre persones i animals, a sobre o a l'interior de contenidors o papereres o en bústies. Tampoc se'n poden llençar sobre monuments, mobiliari urbà, portes, finestres i recintes públics i privats, entre d'altres.