600 persones assisteixen a la Diada de la Gent Gran celebrat a l'auditori de Girona

Salellas assegura que volen "cuidar de les persones perquè tinguin un envelliment digne i actiu"

L’Ajuntament de Girona ha celebrat aquest matí la Diada de la Gent Gran, amb la participació d’unes 600 persones, a l’Auditori de Girona.

L’acte ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas; la vicepresidenta del Consell Municipal de la Gent Gran i membre de la Comissió Gent Gran i Ciutat, M. Àngels Bahí, i la regidora de Ciutat que Cuida de l’Ajuntament de Girona,  Gemma Martínez. El cartell d’enguany de la jornada és obra de l’artista Narcís Torner.

“Des del govern volem cuidar les persones i que la gent gran tingui un envelliment digne i actiu. És per això que vull agrair la feina que feu per a la ciutat des de les entitats i els diferents espais durant tot l'any i fer valdre el coneixement i experiència que aporteu al teixit social de Girona”, ha destacat l’alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

Per la seva banda, la regidora Gemma Martínez ha exposat que “la Diada de la Gent Gran ens recorda la importància que té aquest col·lectiu en la nostra ciutat”. “Continuarem treballant junts per fer de Girona una ciutat que cuida, respecta i valora la seva gent gran alhora que garantim un envelliment actiu i comunitari”, ha afegit.

Després de la benvinguda i els parlaments, la jornada ha estat amenitzada amb les actuacions musicals del grup de sevillanes per parelles de Can Gibert del Pla; del grup de gags i risoteràpia i grup de ball de sevillanes de Santa Eugènia, i del Cor Mercadal. També ha tingut lloc la lectura del sainet El pintor i la model, de Lluís Torner i M. Rosa Ferriol, i una lectura de poemes d’Apel·les Mestres i Federico García Lorca a càrrec de Joan Miró.

A més, s’ha llegit el manifest del Dia Mundial de Sensibilització i Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, que anualment té lloc el 15 de juny.