Clou el 28è Festival de Jazz de Figueres que vol mantenir el model de cara l'any vinent

L'organització qualifica aquesta edició com un "èxit notable"

Figueres (Alt Empordà) ha viscut, del 24 de maig al 9 de juny, la 28a edició del Festival de Jazz, després de dos anys sense celebrar-se, amb un èxit notable de participació i de valoració entre el públic assistent segons els organitzadors. Des de la direcció es fa una valoració molt positiva d’una edició que ha servit per recuperar el festival.

“Estem molt agraïts als centenars de persones que han assistit a totes les actuacions, posant especial èmfasi a aquells que ens han acompanyat en els concerts programats al centre històric de la ciutat”, explica Francesc Ubanell, qui “confirma que aquest és el model a seguir per a l’any vinent, consolidant-lo per convertir el nostre festival en un referent del jazz, en tots els seus vessants a les comarques gironines”.

De fet, des de l’organització ja es treballa en la pròxima edició del festival amb la voluntat que es mantingui un model que concentri les actuacions gratuïtes pel centre de la ciutat durant un cap de setmana, alternant alguna proposta de pagament. També s’està treballant en la cerca de nous espais, tant oberts com tancats, per a la programació de concerts.

Història del Festival

El Festival de Jazz de Figueres es va començar a celebrar l'any 1991 com una petita reunió de músics i amants del jazz. Des de llavors, ha crescut fins a convertir-se en un dels esdeveniments més destacats de la demarcació, programant a artistes de renom internacional.

El festival té com a objectiu promoure el jazz i acostar-lo a un públic més ampli, així com fomentar la cultura de la ciutat i per extensió a tota la comarca.