Sis detinguts per robar un rellotge valorat en 4.900 euros a un turista a Torroella de Montgrí

Els lladres van protagonitzar una persecució amb els Mossos i la Policia Local

Agents dels Mossos d'Esquadra de l’Àrea Bàsica Policial de la Bisbal amb coordinació amb la Policia Local de Torroella de Montgrí van detenir el dia 6 de juny, a Forallac, quatre homes, d’edat compreses entre els 25 i 46 anys, com a presumptes autors d’un robatori amb violència i intimidació.

L’endemà, els mossos van detenir a la Bisbal d’Empordà dos homes més, de 24 i 26 anys, per la seva participació en la comissió del delicte. A més, a aquests dos detinguts també se’ls acusa d’un delicte de resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

Els fets van tenir lloc passades les 5 de la tarda del dia 6 de juny a l’aparcament d’un supermercat situat a la carretera que uneix Torroella de Montgrí i l’Estartit. Una parella de turistes van ser abordats per un grup d’homes que li van arrencar del canell, a un d’ells, el rellotge que portava causant-li lesions lleus.

Immediatament, es va muntar un dispositiu policial conjunt per localitzar els autors. Poc després, una patrulla de la Policia Local va localitzar el vehicle dels lladres i els hi van fer indicacions per tal que s’aturessin.

El conductor va fer cas omís i va accelerar la marxa fins a col·lidir contra el vehicle policial. Durant el seguiment, un dels lladres va saltar del vehicle en marxa i els altres dos ocupants van abandonar el vehicle després d’impactar contra el cotxe patrulla i van fugir a peu camps a través.

Els mossos van muntar controls i en un d’ells, a Forallac, van aturar un vehicle amb quatre ocupants que coincidien amb la descripció facilitada per víctimes i testimonis. En l’escorcoll del vehicle, en obrir el maleter, els mossos van localitzar el rellotge, amagat sota un seient.

Davant d’aquests fets la policia va detenir els quatre homes com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

L’endemà al migdia, una patrulla de paisà dels mossos va localitzar i detenir, a la carretera C-66, els dos homes que havien fugit camp a través després d’haver envestit el vehicle de la Policia Local. A aquests dos detinguts també se’ls acusa d’un delicte de resistència i desobediència als agents de l’autoritat. 

El valor del rellotge sostret és de 4.900 euros i els mossos el van retornar al seu propietari. Tres dels detinguts van quedar en llibertat després de declarar a comissaria a l’espera de comparèixer davant el jutjat coneixedor de la causa.

Els altres tres detinguts, sense antecedents, van passar el 8 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d’Empordà.