L'estat dels embassaments garanteix cobrir la demanda pels propers 15 mesos

Els pantans arriben al 92% de la seva capacitat, 20 punts més que l'any passat

Els embassaments de les conques internes catalanes estan al 92% de la seva capacitat (639 hm3), segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua. La xifra és 21 punts més gran que la capacitat de fa un any (uns 492 hm3 emmagatzemats), tot i que des de que va començar l'estiu s'han reduït les reserves en quatre punts (30 hm3), degut a l'increment de les demandes estacionals d'abastament i de reg.

L'Agència Catalana de l'Aigua, però, garanteix que es cobriran totes les demandes ordinàries per a un període aproximat de 15-16 mesos. El sistema Ter Llobregat se situa al 94% de la seva capacitat (574 hm3), un punt per sota que fa un mes, quan emmagatzemava 580 hm3. D'altra banda, l'embassament de Boadella (Alt Empordà), a la conca de la Muga, se situa al 76% de la seva capacitat (47 hm3), tretze punts per sota que a principis de juny, mentre que els pantans de Foix (Alt Penedès), Siurana (Priorat) i Riudecanyes (Baix Camp) se situen al 94, 98 i 57%, respectivament.

Tot i la previsió de reserves d'aigua emmagatzemades, l'Agència Catalana de l'Aigua demana que cal continuar fent un ús eficient de l'aigua i seguint amb l'estalvi assolit fins a la data.