Radvanovsky captiva Peralada amb 'Norma' de Bellini

La nit d'ahir era una de les més esperades del festival

El Festival Castell de Peralada ha viscut aquest dimarts una nit inoblidable amb l'estrena al certamen d'un dels clàssics operístics per antonomàsia: la 'Norma' de Vincenzo Bellini.

Amb el retorn al festival de la soprano Sondra Radvanovsky en l'exigent paper de Norma, i acompanyada per un repartiment de luxe format per la mezzosoprano, Marina Prudenskaya, el tenor Josep Bros i el baix Carlo Colombara, Peralada ha gaudit de la versió més dramàtica i atemporal de 'Norma' sota la direcció escènica de Susana Gómez. A la part musical, el director, Carlo Montanaro, ha dirigit l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

'Norma', la joia del belcantisme italià, s'ha estrenat aquest dimarts a la nit al Festival Castell de Peralada sota la direcció de Susana Gómez i amb un repartiment de luxe encapçalat per la soprano nord-americana, Sondra Radvanovsky, que ha estat acompanyada pel tenor català Josep Bros, la mezzosoprano, Marina Prudenskaya i el baix Carlo Colombara. A la part musical, Carlo Montanaro ha dirigit l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.


La d'avui, una de les nits més esperades del festival, tenia com a al·licient principal el retrobament del públic amb la soprano Sondra Radvanovsky que ja va actuar a Peralada fa dos anys meravellant els assistents amb la seva extraordinària veu i pel seu poder de seducció escènica. En el seu paper de Norma, un dels més exigents per a les sopranos de tots els temps, Radvanovsky s'ha guanyat els aplaudiments del públic desprès de la seva interpretació de la famosa ària 'Costa Diva', que ha estat el punt culminant de l'actuació.

Norma' és una tragèdia lírica es divideix en dos actes amb la música de Bellini i un llibret de Felice Romani basada en l'obra d'Alexandre Soumet. L'acció transcorre a mitjans del segle I abans de Crist a una Gàlia ocupada per les tropes de l'exèrcit romà i té com a protagonista la sacerdotessa d'Irminsul Norma. Amb tot, en la versió que s'ha vist aquesta nit a Peralada, la posada en escena ha estat atemporal i el vestuari no ha fet referència a cap època concreta.

Representació dedicada a Francesc Fontanals

Abans de l'inici de la representació s'ha recordat la figura de Francesc Fontanals, un dels fundadors del festival i director tècnic, que va morir a finals del passat mes de juliol i a qui s'ha dedicat el concert.