Roba un iPhone 5 i l'enxampen gràcies a l'aplicació iCloud

El detingut va arrabassar l'aparell a la cambrera d'un bar de Girona

Robar un telèfon mòbil d'última generació pot tenir conseqüències imprevisibles si l'aparell té activat el GPS. Això és el que li va passar a un lladre de 41 anys que va arrabassar l'aparell a la cambrera d'un bar on anava sovint i va marxar corrents pensant-se que no l'atraparien.

Poca estona després, però, i gràcies al sistema de geolocalització del dispositiu -un Iphone 5- els Mossos d'Esquadra el van detenir. El lladre, un veí de Cassà de la Selva (Gironès) de 41 anys ja acumula antecedents per fets similars. Després de passar a disposició judicial, el jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs. El robatori va tenir lloc aquest dissabte passat. Pels voltants de dos quarts d'una de la matinada, la cambrera d'un bar de la zona de Santa Eugènia de Girona va sortir a fora a parlar per telèfon. Aleshores, un home se li va acostar, li va arrabassar l'aparell de l'orella i se'n va anar corrents.

La víctima va tenir temps de reconèixer el lladre, perquè era un client que sol sovintejar el bar. Immediatament, la noia va avisar els Mossos d'Esquadra i els va dir que tenia activat el sistema de geolocalització de l'iPhone mitjançant l'aplicació iCloud. Gràcies a això els agents van poder atrapar el lladre mitja hora més tard.

L'home, un hondureny de 41 anys, estava al carrer Pau Masó de Salt, intentant manipular el telèfon mòbil. Els mossos el van detenir per un delicte de robatori amb violència. El detingut, que és veí de Cassà de la Selva, té antecedents per fets similars. Després de passar a disposició judicial, ha quedat en llibertat amb càrrecs.