Un dels militants d'Unió indultats rebutja tornar al partit

Aleix Clarió respon amb ironia les paraules de Joan Cañada

Un dels dos militants que es va disculpar per escrit a Unió Democràtica després de filtrar el discurs de Josep Antoni Duran i Lleida a la intercomarcal de Girona, Aleix Clarió, ha contestat aquest matí amb ironia a l'indult del president del partit a Girona, Joan Cañada.

En aquest sentit, Clarió ha fet dues piulades dirigides al dirigent unionista apuntant que se sent "molt agraït pel seu oferiment de tornar a militar a UDC. Ha demostrat (Cañada) ser una persona humil, sincera i respectuosa" afegint al final l'etiqueta #quincirc per mostrar la ironia de la publicació.

Seguidament ha ampliat el missatge apuntant que "ara que ja he rebut l'indult papal, potser serà hora de començar a parlar del que toca, que són les paraules del Duran i Lleida a Girona", mostrant un interès nul per a tornar a militar UDC.


La polèmica

Dos dels militants del partit van filtrar a la premsa el discurs de Duran i Lleida on qüestionava el procés de transició nacional endegat pel govern d'Artur Mas i explicava que ERC no té "ni puta idea" de governar. A més, el cap d'UDC també carregava contra alguns mitjans de comunicació com Rac1 o TV3, a qui va acusar "d'aplanar" el camí a ERC. La filtració va portar molta cua, tant pel que fa a l'àmbit dels mitjans de comunicació, el món polític o dins del mateix partit.

Des del primer moment, el president d'Unió a Girona va assegurar que la formació emprendria accions legals si els dos responsables no demanaven disculpes per escrit abans de finals de juliol. David Jiménez, en primer lloc i Aleix Clarió seguidament, van mostrar el seu penediment. Aquest cap de setmana Cañada apuntava que "donen per tancat el tema" i els convidava a tornar al partit una vegada es guanyessin de nou la confiança dels militants.