Les reserves d'aigua als embassaments del Ter-Llobregat ja superen el 30%

Les conques internes en conjunt s'apropen al 29% de la seva capacitat

Les reserves d'aigua als cinc pantans del sistema Ter-Llobregat van superar de mitjana aquest diumenge el 30% de la seva capacitat, amb 184,5hm3 acumulats. Els embassaments que abasteixen l'àrea metropolitana de Barcelona i part de Girona segueixen rebent aigua de les capçaleres i si es compara amb tres dies enrere el guany és de més de 5 hectòmetres.

La Baells segueix apropant-se al 50% (43,%), i també torna a incrementar el pantà de Sau, ara ja al 26%.

Pel que fa al conjunt dels embassaments de les conques internes catalanes, s'apropen al 29% de la seva capacitat (gairebé un punt percentualment més que dijous passat), superant ja els 200 hm3 d'aigua embassada, un volum d'aigua que no es registrava des del 20 de juliol de l'any passat.

El pantà de Darnius Boadella, a l'Alt Empordà, també segueix guanyant reserves, i entre dijous i diumenge ha pujat del 19,8% al 21,4% de la seva capacitat.

També ho han fet la Baells (43,5%) i la Llosa del Cavall (26,2%), amb creixement percentual una mica més moderat, així com Sau (26%) i Susqueda (27,8%). Són dades del darrer informe diari de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), amb dades agregades de diumenge 26 de maig.