Arbúcies desvetlla els tres carrers guanyadors del concurs de catifes florals

L'art efímer atreu milers de visitants en un any en què s'han pogut veure fins a 31 dissenys

Els veïns del carrer Segimon Folgueroles, carrer Castell, Major i els Catifeixons han guanyat el concurs de catifes florals d'Arbúcies (Selva), en una edició en què s'han confeccionat fins a 31 dissenys, una xifra que no s'havia assolit mai, i que ha atret milers de visitants.

De forma excepcional, el jurat ha decidit atorgar quatre premis en comptes de tres: el premi a l'originalitat i al disseny ha estat per la catifa 'Juguem?' del carrer Segimon Folgueroles; el premi a la varietat de flor ha estat per la Catifa 'I demà?' del carrer Castell i el premi al treball l'han rebut dues catifes: 'Receptes del món', dels Catifeixons i 'La selva dels selvatans', de la Catifa del carrer Major.

Enguany, s'han confeccionat un total de 31 catifes de flors, però només nou entraven al concurs, ja que per poder-hi participar, cal que els dissenys tinguin una llargada mínima de 30 metres. Paral·lelament al concurs de catifes, s'han elaborat fins a 25 raconsCATIFES, que s'han repartit a tot el nucli històric del poble com el carrer Sorrall, la placeta dels Encantats, la plaça de la Vila, el carrer Castell o el carrer Segimon Folgueroles.

Desenes d'arbuciencs han omplert des de bon matí els carrers d'Arbúcies per començar amb l'elaboració de les confeccions de flors naturals i, a partir de mig matí, centenars de visitants han arribat per assistir a una de les festes més importants del municipi.

Els passejants han pogut veure tot el procés d'elaboració: des del perfilat del dibuix fins com es posava la flor, una gran varietat de plantes que són les protagonistes de la jornada i que permeten que les catifes llueixin cada any.

La cercavila amb els gegants, grallers i flabiolaires d'Arbúcies, la Colla Gegantera de Breda, Les Nòmades, Zeppelin i La Caixa de Trons de Girona que passegen per sobre les catifes han posat el punt final a la jornada.